Isparta Rekoru Denemesi İçin 90 Bin Battaniyeyi Tığla Örecekler - Son Dakika
Güncel

Isparta Rekoru Denemesi İçin 90 Bin Battaniyeyi Tığla Örecekler

Isparta Rekoru Denemesi İçin 90 Bin Battaniyeyi Tığla Örecekler

Isparta'da El Ele Derneği tarafından, yüzlerce kadının katılımıyla 178 bin motif işlenerek 90 bin adet sevgi battaniyesi örülerek Guinness Rekorlar Kitabına girmek için deneme yapılacak.

26.02.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da El Ele Derneği tarafından, yüzlerce kadının katılımıyla 178 bin motif işlenerek 90 bin adet sevgi battaniyesi örülerek Guinness Rekorlar Kitabına girmek için deneme yapılacak.

Isparta El Ele Derneği'nin girişimiyle yüzlerce kadının katılımıyla tığla 178 bin motifin işleneceği sevgi battaniyeleri örülmeye başlandı. El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, ağustos ayına kadar Isparta'da bine yakın kadının ellerinden 2 bin metrekarelik sevgi battaniyesi çıkaracaklarını söyledi. Proje için Guinness Rekorlar Kitabına resmi başvuru yaptıklarını belirten Aydın, "Daha önce bu rekor Güney Afrika ülkeleri tarafından 1750 metre olarak kırılmış. Toplam 90 bin battaniye örülecek ve hepsinin toplamı 2 bin metrekareyi bulacak. Bu alanda rekor kırmak istiyoruz" dedi.

REKORDAN ÇOK SOSYAL YÖNÜ GÜÇLÜ

Projenin sadece dünya rekoru kırmaya endeksli olmadığına dikkat çeken Dernek Başkanı Canan Aydın, "2 bin metrekare sevgi battaniyesi çok kapsamlı bir proje olacak. Battaniyeler Türkiye'nin tüm illerindeki Sevgi ve Yaşlı Bakım Evlerine dağıtılacak. 2 bin metrekarelik bir alan üzerinde bu battaniyeler birbirine iliştirilerek üzerinde Isparta'nın geleneksel yemeği helva kabune yenilecek. Isparta'nın tanıtımını yapmış olacağız" dedi.

Isparta'nın her yerinden kadınların projeye destek vermek istediğini de ifade eden Aydın, "Güzel bir proje olacağına inanıyoruz. Gördüğünüz gibi motiflerle yapılan bir proje bu. Tığla yapılan motiflerin bir birine birleştirilmesi sağlanıyor" dedi.

Dernek Üyesi Ayşegül Yalvaç ise hedeflerinin Isparta'yı dünyaya tanıtmak olduğunu, unutulmaya yüz tutmuş eserlerin yeniden gündeme getirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Havvali Ertuş ise projenin çok kapsamlı olduğunu belirterek, "Bu battaniyelerin dağıtım olayı sosyal bakımdan çok güçlü. Sadece bir rekor kırılmıyor aynı zamanda sevgi battaniyeleri insanların üzerini saracak" diye konuştu.

Dernek üyelerinden Fatma Büyükekşi de "Dünya rekoru kıramazsak Türkiye rekoru kırarız. Öreriz, dikeriz, rekorda kırarız her şeyi yaparız. Yeter ki kadın dayanışması olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Rekoru Denemesi İçin 90 Bin Battaniyeyi Tığla Örecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement