İspir'de Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İspir'de Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı İspir Devlet Hastanesinde kapalı safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

02.07.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı İspir Devlet Hastanesinde kapalı safra kesesi ameliyatı gerçekleştirildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Erman Eker, yaptığı açıklamada, ameliyatı gerçekleştirdikleri hastanın şiddetli ağrı nedeniyle genel cerrahi bölümüne başvurduğunu belirtti.

Hastaya uygulanan tetkikler neticesinde safra kesesinde taş tespit edildiğini aktaran Eker, "Hastamıza kapalı yöntem ameliyat önerdik ve kabul etti. Hastamızın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. İki günlük bir müşahedenin ardından taburcu ettik ve şu an sağlık durumu oldukça iyi" dedi.

İspir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Yıldırım da, daha öncede kasık fıtığı, apandisit, kıl dönmesi ve safra kesesi ameliyatı olmak üzere 17 başarılı operasyon gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Bundan sonrasi için guatr ve meme ameliyatları gerçekleştirme planlarımız var. hastanemiz şartlarının genel sekreterliğimiz tarafından uygun hale getirilmesi ve doktor görevlendirilmesinin yanında gerekli tıbbi malzemelerin temin edilmesi, bu ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize olanak sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan ise, ilçelerde artık merkez hastanelere sevk olmaksızın çok başarılı ameliyatlar gerçekleştirildiğini anlattı.

Bu başarılı ameliyatların sadece İspir'de değil, diğer tüm ilçe hastanelerinde de yapıldığını vurgulayan Erdoğan, " Oltu, Horasan, Hınıs ve Karaçoban'da endoskopi, Karayazı ve Tekman'da özel uzmanlık alanı isteyen ameliyatlar artık başarıyla yapılıyor. Günlük düzenli olarak acil departmanı ve acil polikliniği dahil yüzlerce hastaya hizmet veriyoruz. Hastalarımız il merkezlerinde şifa aramak zorunda kalmıyor. Hizmet kapasitemiz her geçen gün daha da genişliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İspir'de Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement