'İsrail ABD'ye Taşınsın' Diyen Vekilin, Parti Üyeliği Askıya Alındı - Son Dakika
Güncel

'İsrail ABD'ye Taşınsın' Diyen Vekilin, Parti Üyeliği Askıya Alındı

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Naz Shah'ın parti üyeliği, Facebook'ta yaptığı 'İsrail ABD'ye taşınsın' paylaşımı nedeniyle askıya alındı.

28.04.2016 08:57  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekillerinden Naz Shah'ın parti üyeliği, sosyal medyada paylaştığı İsrail'le ilgili yorumları nedeniyle askıya alındı.

"İSRAİL, AMERİKA'YA TAŞINMALI"

Naz Shah, milletvekili olmadan önce yayımladığı bu mesajlarından birinde İsrail'in Amerika'ya taşınması gerektiğini söylüyor.

PARTİSİNİN LİDERİNDEN UYARI ALDI

Parti lideri Jeremy Corbyn, "hakaretamiz ve kabul edilemez" olarak nitelediği mesajları için Shah'ı uyarmıştı.

BAŞBAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan David Cameron da Shah'ın üyeliğinin askıya alınmasını istemişti. Cameron, "Yahudi karşıtlığının, fiilen ırkçılık olduğunu" söylemişti.

PAYLAŞTIĞI HARİTA TEPKİ ÇEKTİ

Shah 2014'teki Facebook mesajında içinde İsrail'i ABD'nin sınırları içinde gösteren "İsrail Filistin sorununa çözüm: İsrail, ABD'ye taşınsın" yazılı bir harita paylaşmış, altına da "Sorun çözüldü" demişti.

"ABD'NİN 51'NCİ EYALETİ"

Mesajda ABD'nin, 51'nci eyaleti olarak İsrail'i tümüyle alabilecek kadar çok toprağı olduğu, bu yolla Filistinlilerin "hayatlarını ve topraklarını" geri alabilecekleri yorumu yapılıyor.

İSRAİL'İ HİTLER'E BENZETTİ

İngiliz milletvekili, Amerikalıların İsrailleri hoş karşılayacaklarını, "taşınma masraflarının" ABD'nin İsrail'e yaptığı üç yıllık askeri yardımın tutarından daha az olacağını söylemişti.

Shah bir başka mesajında İsrail'in politikalarını Nazi lideri Adolf Hitler'in politikalarına benzetmişti.

\'İsrail ABD\'ye Taşınsın\' Diyen Vekilin, Parti Üyeliği Askıya Alındı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel 'İsrail ABD'ye Taşınsın' Diyen Vekilin, Parti Üyeliği Askıya Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kürşat: Dogru soylemis israil gitsin Batsın lanet olsun yer yüzü nda ifsat.cikariyorlar 74 1 Yanıtla
  • Serkan: Bak sadece bir söz yüzünden hani düşünce özgürlüğü sen birde terör örgütünü destekle 4 2 Yanıtla
  • abraham: batıdaki demokrasi anlayışı. benim istediğim olursa demokrasi güzel 5 0 Yanıtla Hello: İsmine democratie gelmiş senin İbo 0 0
  • ANTİ AKP: ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI LAİK DEMOKRATİK HUKUK CUMHURİYETİNİ MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ ŞANLI BAYRAĞIMIZI VATAN MİLLET MEMLEKET VE ŞANLI BAYRAĞIMIZ ADINA KENDİSİNİ HİÇE SAYARAK MÜBAREK CANLARI VE AZİZ BEDENLERİ TOPRAĞA DÜŞMÜŞ AZİZ RUHLARI HAKK A ULAŞMIŞ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HİÇE SAYARAK ENKAZ OLARAK GÖREN MENEMEN OLAYLARINDA TEĞMEN KUBİLAY I ŞEHİT EDEN ZİHNİYETİN DEVAMI OLAN KİNDAR AMA HESAPTA DİNDAR OLARAK GÖRÜNEN SAHTE HİLAFETÇİLİK YAPARAK ALLAH İLE ALDATAN SİYONİST İLLUMİNATİ TAKIMI 1 0 Yanıtla

Advertisement