Edirne'de Mescid-i Aksa Baskını Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Mescid-i Aksa Baskını Protesto Edildi

Edirne\'de Mescid-i Aksa Baskını Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi üyeleri, cuma namazı sonrasında İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını protesto etti.

07.11.2014 14:34  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi üyeleri cuma namazı sonrasında İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını protesto etti.

Dernek üyeleri cuma namazının ardından Eski Cami önünde toplandı.

AGD Edirne Şube Başkanı Adbülhamit İriş, grup adına yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail'in, Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlara devam ettiğini söyledi.

İsrail'in kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiğini anımsatan İriş, şunları aktardı:

"Aynı kirli postallarla Kıble Camisi'nin içerisinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kuran-ı Kerimleri yere attılar. Cami içerisindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıdan olayları protesto edenleri Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı."

İriş, İsrail'in küstahça davranışlarının cesaretini batıdan aldığını, Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği'nin İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan yardım ettiğini savundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ise gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa baskınının İsrail'in ilk saldırısı olmadığını söyledi.

İsrail'in Türkiye'nin sınır komşularındaki karışıklığı fırsat bilerek Mescid-i Aksa'ya saldırdığını anlatan İriş, "İsrail'in, yeryüzündeki Müslüman halkların tepkisini ölçmek için bu hareketi yaptığını düşünüyoruz. İsrail orada çıban başı olarak durduğu sürece Ortadoğuya huzurun gelmesi mümkün değildir" diye konuştu.

İriş, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin sorusunu ise "Bunun kamu vicdanına oturmadığını düşünüyorum" şeklinde cevapladı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Mescid-i Aksa Baskını Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement