İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Akbulut: "Mescid i Aksa, İslam'ın kutsalıdır.

07.11.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Mescid-i Aksa, İslam'ın kutsalıdır. bölünmesine, tahrip edilmesine, statü değiştirilmesine bölgenin, İslam dünyasının ve özgür dünya halklarının sessiz kalması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, BM Güvenlik Konseyi'nin 1968'de aldığı kararı ihlal ederek Kudüs'ün statüsünü değiştirmek üzere sistematik olarak askeri güç ve şiddet kullandığını belirtti.

Yasadışı yerleşim politikaları ile Müslümanların toprakları üzerinde geçici hakimiyet kurmaya çalışan, Hristiyan ve Müslüman kutsallarına yönelik ihlal ve baskınları tırmandıran İsrail'i kınayan Akbulut, şunları kaydetti:

"Her türlü hukuksuzluk sergilenerek, din ve inanç özgürlüğünün askıya alınarak ibadethanelerinden silah zoru ile uzaklaştırılan Filistinli Müslümanlar için dünya kamuoyu harekete geçmelidir. İbadethanemize yapılan yüz karası baskın ve tahribat için BM nezdinde girişime geçilmelidir. Mescid-i Aksa, İslam'ın kutsalıdır. Bölünmesine, tahrip edilmesine, statü değiştirilmesine bölgenin, İslam dünyasının ve özgür dünya halklarının sessiz kalması mümkün değildir. Filistin'de hayat hakkına, din ve ibadet özgürlüğüne karşı her türlü tehlikeli adımı atan terör devletine karşı İslam dünyası gereken sivil duruşu ve tavrını alacaktır."

"Uluslararası topluma ve insanlığa da meydan okumaktadır"

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı da İsrail'in uluslararası hukuku çiğnediğine değinerek, şu ifadelere yer verdi:

"Müslümanların sadece ibadet ve dua için yüzyıllardır kullandıkları ve özenle korudukları bu mekanlara yapılan fiili saldırılar, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek, hukuk ve insanlık dışı, kutsala saygıdan yoksun eylemlerdir. Dünyanın her yerinde ibadethanelere saygı temel bir norm olmasına karşın İsrail, Müslümanları kışkırtmak ve sindirmek maksadıyla Gazze'de olduğu gibi Kudüs'te de saldırılarını kural tanımaz biçimde sürdürmekte; uyguladığı terör yöntemi ile sadece İslam dünyasına değil, uluslararası topluma ve insanlığa da meydan okumaktadır. Kirli İsrail postallarıyla saygısızca çiğnenen yalnız İslam'ın kutsal mekanları değil, aynı zamanda beşeri vicdan ve insanlık hukukudur."

Balcı, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarını lanetlediklerini belirterek, İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası kuruluşları ve tüm vicdan sahibi akademisyen, yazar ve aydınları, "İsrail terörüne karşı çıkmaya" çağırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement