İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Kayseri, Malatya, Tokat, Erzincan ve Kırıkkale'de İsrail protesto edildi.

07.11.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri, Malatya, Tokat, Erzincan ve Kırıkkale'de cuma namazından sonra düzenlenen eylemlerde İsrail protesto edildi

Kayseri'de cuma namazının ardından Bürüngüz Camisi önünde toplanan "Kayseri'de Kardeşlik ve İyilik Platformu" üyeleri, sloganlar atarak, İsrail'e tepki gösterdi.

Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup tekbir getirdi.

Platform adına açıklama yapan Ahmet Kurt, İsrail'in, Filistin halkına zulmettiğini belirterek, "Ey islam ümmeti bugün Mescid-i Aksa işgal altındadır. Tüm İslam alemi İsrail'in yaptıklarına tepki göstermelidir" dedi.

-Malatya

Malatya Sivil Toplum Platformu üyeleri cuma namazı çıkışı Soykan Parkı'nda bir araya gelerek, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle slogan atarak İsrail'i protesto etti.

Platform basın sözcüsü Enes Yıldırım, İslam coğrafyasının bağrına bir çıban gibi yerleşen İsrail'in daha önce yaptığı barbarlıklara, şımarıklıklara ve pervasızlıklara bir yenisini daha eklediğini söyledi.

-Tokat

Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Tokat İHH Başkanı Cemil Çağlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılara bir yenisini daha eklediğini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın içerisine giren işgal askerleri camiyi savaş alanına çevirdiklerini ifade eden Çağlar, üç büyük semavi din tarafından kutsal kabul edilen Kudüs'te İsrail'in yıllardır estirdiği terör eylemlerini lanetlediklerini ifade etti.

-Erzincan

Erzincan'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, cuma namazının ardından Camikebir önünde toplanarak, İsrail aleyhinde slogan attı.

AGD Erzincan Şubesi Müesseseler Komisyonu Başkanı Abdullah Erez, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının hepsinde parmağı olan İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarının devam ettiğini söyledi.

-Kırıkkale

AGD Kırıkkale Şubesi üyeleri, cuma namazı sonrasında Çarşı Cami önünde toplandı.

AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, "Terör devleti İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır" dedi.

-Tunceli

Memur-Sen Tunceli İl Başkanı Bülent Süner, yaptığı açıklamada, "Geçen hafta, Mescid-i Aksa'yı 1967'den bu yana ilk kez tamamen kapatan İsrail, bugün de Mescid-i Aksa Külliyesi'ne ait kubbenin altına kadar girerek mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırının altına imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarıyla uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten Süner, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmanın zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına geldiğini kaydetti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement