İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Aydın İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Esgin: "Ortadoğu coğrafyasının huzur bulması için burada bir çıban başı gibi duran İsrail'e ve yaptığı teröre, 'dur' denilmeli."

05.11.2014 18:38  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Cemaleddin Esgin, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Ortadoğu coğrafyasının huzur bulması için burada bir çıban başı gibi duran İsrail'e ve yaptığı teröre, 'dur' denilmeli" dedi.

Esgin, yaptığı açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından insanlık suçu işlediği tespit edilen İsrail'in yine alışılagelmiş tavrından vazgeçmeyerek Müslümanların kutsalına saldırdığını" söyledi.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Esgin, şunları kaydetti:

"Günlerdir kapalı tuttukları ilk kıblemiz Mescdi-i Aksa'ya postallarıyla giren terörist İsrail askerleri, Kur'an-ı Kerimleri parçalayarak Müslümanları darp ettiler. İsrail yine kendinden beklenen davranışları sergiliyor. Ancak Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değildir. İsrail'e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır. Kur'an-ı Kerim ayaklar altına alınırken Müslüman ülkeler ne zaman birleşecekler, ne zaman buna 'dur' diyecekler? Buna dur demeyenler de, yapanlar kadar suça ortaktır. Ortadoğu coğrafyasının huzur bulması için burada bir çıban başı gibi duran İsrail'e ve yaptığı teröre, 'dur' denilmeli."

"SİYASİ BİR BLOK OLUŞMALI"

Esgin, İsrail'in yaptıklarına tepki konulması ve siyasi bir blok oluşturulması gerektiğini dile getirerek, "İsrail bu alçaklığı yaparken İsrail konsolos, büyükelçi ve çalışanlarının Türkiye'ye, diğer Müslüman ülkelere ellerini kollarını sallayarak girmesi kabul edilebilecek bir durum değildir, derhal bunlar ülkelerine geri gönderilmelidir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement