İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Kütahya, Aksaray ve Nevşehir'de İsrail askerlerinin Mescid i Aksa'ya baskını protesto edildi MÜSİAD Kayseri Şubesi: "Yapılan hukuk tanımaz eylemler, tüm dünya Müslümanlarını infiale uğratmıştır.

06.11.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya, Aksaray ve Nevşehir'de İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya baskını protesto edildi.

Kütahya'da Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önünde toplanan İHH Kütahya Şubesi üyeleri, İsrail aleyhine sloğanlar attı.

Grup adına açıklamada yapan İHH Kütahya Şube Başkanı Şükrü Nazlı, İsrail askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskını şiddetle kınadıklarını söyledi.

İsrail'in hızla kendi sonunu hazırladığını ifade eden Nazlı, "Dünya insanlığı, İsrail ile imtihan ediliyor. Akleden akıllar bunu açık ve net bir şekilde görmektedir. İsrail, sen 21. yüzyılda dünya sahnesinin kötü adamısın. Bilerek ve isteyerek üstlendiğin rol bu. Elbette sana verilmiş mühlet kadar bu rolünü yerine getireceksin. Elinden geleni ardına koyma. Umursamazca kendi ateşini büyüt ve kendi sonunu hızlandır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

-Aksaray

Ulu Cami önünde toplanan İHH üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar attı, Şube Başkanı Önder Özkan, burada yaptığı açıklamada, Müslümanların savaş halinde bile ibadethanelerin kutsallığına inandığını söyledi.

İsrail'in bu durumu göz ardı ederek Mescid-i Aksa'ya haince saldırdığını vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal olan bu mekanda büyük bir skandala daha imza atmıştır. Mescid-i Aksa sadece Filistin değil, tüm İslam aleminin meselesidir. İsrail'in bu saldırganca tutumunda biz Müslümanların da payı olduğunu düşünüyoruz. Kendi içinde bin parçaya bölünmüş Müslümanların, İsrail'in bu cüretkarlığını cesaretlendirdiğini düşünüyoruz. İslam hak dindir ve biz de bu hak dine iman ettik. Bu çağrımızı önemsiyoruz. Bu zulmün bir an önce son bulmasını istiyoruz."

Grup üyeleri, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

-Nevşehir

Gülbahçe Parkı önünde bir araya gelen İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri, slogan atarak İsrail'i protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Behçet Alkan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırıp Kur'an-ı Kerim'i yerlere atarak hem Müslümanlarla dalga geçtiğini hem de İslam dinine hakaret ettiğini söyledi.

Müslüman liderlerin yapılan zulme sessiz kaldığını savunan Alkan, "Müslüman liderler yataklarınızdan, koltuklarınızdan kalkın, meydanları doldurun, bakın neler değişiyor, bakın Mescid-i Aksa nasıl kurtuluyor" diye konuştu.

-Hatay

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, yazılı açıklamasında, bir süredir Mescid-i Aksa'da Müslümanların ibadetine yaş haddi gibi gerekçelerle sınırlama getiren İsrail'in, buraya girişleri yasakladığını belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilirken Müslümanlara geçit verilmemesi nedeniyle Filistinlilerin yasağı protesto ettiğini dile getirdi. Türkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İsrail'in, Mescid-i Aksa saldırısını din ve vicdan hürriyetine yönelik linç girişimi olarak değerlendiren Türkoğlu, yaşam hürriyetine kasteden İsrail'in, şimdi de inanç özgürlüğüne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla sözün bittiği yerde olduğunu kaydetti.

Türkoğlu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"1,5 milyar Müslümanın yaşadığı dünyada Mescid-i Aksa, İsrail terör devletinin postalları ile çiğneniyorsa herkes nefsini hesaba çekmelidir. İslam dünyası kendi içindeki fitne fücurla meşgaleli ise İsrail, Mescid-i Aksa'ya yapılacak her barbar saldırı için uygun zemin bulmuş demektir. İsrail'in Kudüs'e pervasızca ve çekincesiz saldırılarının en büyük motivasyonu, terör devletini 'otorite' kabul eden yapılardır. Mescid-i Aksa, zaman ve mekana sığmayan, kıyamete kadar sürecek hak mücadelesinin adıdır. Kudüs'ün sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak vicdanında yer bulan bir mahremiyeti ve kutsaliyeti vardır. Bu mahremiyete saldırı, kutsallarımıza yönelik hakaret, asla mazur görülemez. İsrail'in bu barbar saldırıları, Ortadoğu'daki radikal akımların baş mimarıdır. İsrail'in Gazze ablukası, Filistin'de ve Lübnan'da kontrollü ve sistematik yürüttüğü katliamlar, Ortadoğu'da barış ve istikrarı dinamitlemektedir. İsrail, uluslararası kamuoyunun dikkatlerini Kobani'ye yoğunlaştırdığı, Esed'in Halep'te de saldırılarını arttırdığı bu konjonktürden istifade ederek, suskun İslam ülkelerinin liderlerinin altın tepside sunduğu imkanla kutsallarımıza acımasızca saldırmakta ve insanları hunharca katletmektedir. Türkiye olarak Kudüs konusundaki tavrımız siyasi değil, vicdani, ahlaki ve insani bir tavırdır. İsrail vatandaşları ile Türkiye'nin asla bir sorunu olamaz. Bizim tek sorunumuz, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren, sadece İslamın değil, 3 dinin ortak değeri olan Kudüs'ü derdest eden İsrail terör devletidir."

-Kayseri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada, İsrail'in yıllardır dünyanın gözü önünde, Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak Filistinli Müslümanlara zulüm ve işkence yaptığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan hukuk tanımaz eylemler, tüm dünya Müslümanlarını infiale uğratmıştır. MÜSİAD camiası olarak, İsrail askerlerini, derhal Mescid-i Aksa ve çevresini terk ederek Filistin'de telafisi mümkün olmayacak yeni ve tehlikeli bir sürecin tetikleyicisi olmamaları konusunda uyarıyoruz. Tüm İslam alemini konuya duyarlı olmaya davet ediyoruz. BM, İKÖ ve AB'yi göreve davet ediyoruz."

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları adına konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Calasın ise Filistin topraklarını işgal eden ve Müslümanların tarih-kültür mirasını yok eden İsrail'in, Filistin'de zulme ve saldırılara devam ettiğini belirtti.

İsrail güvenlik güçlerinin son olarak yaklaşık 100 Yahudiyi Mescid-i Aksa'nın ağlama duvarına bakan Megaribe kapısından içeriye aldığını ifade eden Calasın, şunları kaydetti:

"Bu girişim, Filistinlilerin haklı tepkisine neden olmuştur. Tepki sonucu Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıkmış ve Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askeri cami avlusunu savaş alanına çevirmiştir. İsrail askerlerinin, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralanmıştır. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak, katliam makinası İsrail'in bu saldırısını şiddetle kınıyor, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliği Teşkilatını ve diğer devlet yöneticilerini duruma tepki göstermeye davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement