İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye Deniz Ablukası Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye Deniz Ablukası Devam Edecek

Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmaya dair Başbakan Yıldırım'la eş zamanlı basın toplantısı düzenleyen İsrail Başbakanı, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı deniz ablukası devam edecek" dedi.

27.06.2016 13:37  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın detaylarını Başbakan Binali Yıldırım ve İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu, aynı anda düzenledikleri basın toplantılarıyla duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlediği basın toplantısıyla, kendi halkını anlaşma hakkında bilgilendirdi.

Netanyahu'nun açıklamaları şöyle:

"GAZZE'YE DENİZ ABUKASI DEVAM EDECEK"

* Türkiye ile anlaşmamız sonrasında da Gazze'nin denizden ablukası devam edecek. Bu bizim için en önemli güvenlik çıkarıdır. Bu konuda ödün vermeye hazır değildim. Bu konu, Hamas'ın gücünü artırmasını engellememiz için de gerekli ve önceden nasılsa öyle devam edecek.

BÖLGEYE İSTİKRAR

* İstikrarsız bölgeye istikrar getirmek istiyoruz. İsrail ve Türkiye bölgedeki iki önemli güç. Anlaşmazlıklarımız istikrar için iyi değil.

* Anlaşmayla beraber Türkiye topraklarından İsrail'e yönelik herhangi bir terör eylemi de engellenecek.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA'YA DOĞALGAZ

* Ankara'yla anlaşma, İsrail'in Avrupa'ya doğalgazı Türkiye aracılığıyla göndermesi için yol açıyor. Bu anlaşma olmasaydı doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırmak imkansız olurdu.

* Önceliğimiz, büyükelçilerin göreve başlamasıdır.

NETANYAHU'NUN SÖZLERİ YILDIRIM'A SORULDU

Netanyahu'nun bu sözleri Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Gazetecilerin, "Bu mutabakat, İsrail gazının Avrupa'ya taşınmasını da içeriyor mu?" ve "Netanyahu 'Gazze ablukası denizden devam edecek' diyor ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorularına, "Biz ilişkilerin normale dönüştürülmesini konuşuyoruz. Bir kere normalleşme başlasın, hangi konuda ne kadar işbirliği yapacağımız iki ülkenin gayretleriyle ilişkili. Olay Gazze'deki kardeşlerimize ulaşmaktır. Olayı böyle görmek lazım" diye yanıt verdi.

NETANYAHU'NUN İLK AÇIKLAMALARI

Netanyahu sabah saatlerinde, Roma'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile varılan anlaşmanın "önemli bir adım" olduğunu belirtmişti. Netanyahu,"İsrail ekonomisi üzerinde muazzam etkileri olacak, ki bu sıfatı iyice tarttıktan sonra kullanıyorum" demişti.

İFTAR DAVETİ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın bu akşam Çankaya Köşkü'nde büyükelçilere vereceği iftar yemeğine İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron da davet edildi. Oron'un bu davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze\'ye Deniz Ablukası Devam Edecek

Son Dakika Güncel İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze'ye Deniz Ablukası Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement