İsrail Büyükelçiliği Konutu Önünde 'Gazze' Protestosu - Son Dakika
Güncel

İsrail Büyükelçiliği Konutu Önünde 'Gazze' Protestosu

İsrail Büyükelçiliği Konutu Önünde \'Gazze\' Protestosu

Memur-Sen üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde protesto etti.

19.07.2014 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği Konutu önünde protesto etti. Şarkıcı Murat Kekilli, protestoya gitarıyla destek verdi.

Memur-Sen üyeleri, iftardan sonra İsrail'in Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Büyükelçilik Konutu'nun önüne geldi. Sloganlar atıp, pankart ve dövizlerle Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden grup üyeleri, Büyükelçiliğin bulunduğu Protokol Yolu üzerinde teravih namazı kıldı. Şarkıcı Murat Kekilli, eylemcilerin söylediği ilahilere, gitarıyla eşlik etti. Protestocuların attığı sloganlara da katılan Kekilli, getirdiği siyah çelengi Büyükelçilik Konutu önüne bırakmak istedi. Sanatçı, polisin müsaade etmemesi üzerine, çelengi polis barikatı önüne bıraktı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, konut önünde yaptığı açıklamada, "Buradan katil İsrail'in katliamlarının durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapılması gerekenleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İsrail, Filistin ve Gazze'ye yönelik bütün askeri eylemlerine derhal son versin. İsrail, Mescid-i Aksa'daki ablukayı kaldırsın. İşgal ettiği tüm topraklardan çekilsin. İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinlier özgür bırakılsın. Filistin'e uygulanan abluka kaldırılsın ve Filistin Devleti, tüm dünya tarafından tanınsın. İsrail katliamları durmazsa, dünya İsrail ile ilişkisini kessin. Ekonomik ambargo uygulansın. İsrail'in tüm uluslararası kuruluşlardaki üyeliklerine son verilsin. Mısır, Filistin ve Gazze'ye nefes aldıran kapılar açık tutulsun. Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler, İsrail'deki tüm büyükelçilerini derhal geri çeksin" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Murat Kekilli ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Sanatçı arkadaşlarımız rahat uyuyabiliyor mu? Rahat olabiliyorlar mı? Gün, sahneye çıkma günü değil; bugün sahne burası. Müzik, eğlence sektörünün bir parçasıdır ama sanat acıların paylaşılmasıdır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail Büyükelçiliği Konutu Önünde 'Gazze' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement