İsrail Büyükelçiliği Konutuna Taş Atmakla Suçlanan Çocuklar Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

İsrail Büyükelçiliği Konutuna Taş Atmakla Suçlanan Çocuklar Hakim Karşısında

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken İsrail Büyükelçiliği konutuna taş attıkları öne sürülen 3 çocuğun, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

26.03.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto ederken İsrail Büyükelçiliği konutuna taş attıkları öne sürülen 3 çocuğun, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri" gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Çocuk Mahkemesindeki duruşmaya çocuklar ve avukatları katıldı.

Çocuklar, savunmalarında, Filistin'e yönelik operasyonları nedeniyle İsrail'in protesto edileceğini sosyal medyadan öğrenerek, olay yerine gittiklerini ifade ederek, suç oluşturacak bir eylemde bulunmadıklarını belirttiler.

Çocukların avukatları da müvekkillerinin suç işlemediklerini vurgulayarak, beraatlerini talep etti.

Duruşma, aynı eyleme katılan yaşı büyük kişilerle ilgili soruşturmanın akıbetinin sorulmasına karar verilerek, ertelendi.

İddianamede, 18 Temmuz 2014 gecesi, İsrail'in Filistin'e saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde çocukların, İsrail Büyükelçiliği konutuna taş atarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nu ihlal ettikleri savunuluyor.

-Basın açıklaması

Bu arada, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Sağlık-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyelerinin de arasında bulunduğu grup, davayı, Ankara Adliyesi önünde protesto etti.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Özkan, "Bu tür davaların, işgalci terör çetesi İsrail'in yaptığı soykırımları Türkiye'de kınayan ve protesto edenleri yıldırmaya yönelik olduğunu" ifade etti.

Bu girişimlerin, özgür Filistin davasına olan azim ve kararlılığı artıracağını kaydeden Özkan, "Türkiye'den savaşa giden Türkiye-İsrail vatandaşı ve İsrail'de askerlik yaparak katliamlara ortak olan katiller aramızda serbest gezerken, İsrail'in Gazze katliamlarını elçilik önünde protesto eden genç kardeşlerimiz yargılanıyor" dedi.

Sanıkların avukatlarından İsmail Aydos da çocukların eylemlerinin suç teşkil etmediğini, demokratik protesto haklarını kullandıklarını ifade etti.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise "Gezi Parkı'nda Türkiye'yi yakıp yıkanlara hiçbir şey söylenmezken, kimsenin mağdur edilmediği protestolardan suç üretmeye çalışıyorlar" dedi.

Grup, açıklama sırasında büyük bir Filistin bayrağı açtı ve "Protesto edenler değil, katiller yargılansın" yazılı dövizler taşıdı.

İsrail'i protesto eden sloganlar atan grup, zaman zaman tekbir getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Büyükelçiliği Konutuna Taş Atmakla Suçlanan Çocuklar Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement