İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin Brüksel'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin Brüksel'de Açıklaması

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "Filistin ve İsrail arasında güven ortamı ve barış perspektifi sağlanmasının tek yolu doğrudan görüşme." dedi.

23.06.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "Filistin ve İsrail arasında güven ortamı ve barış perspektifi sağlanmasının tek yolu doğrudan görüşme." dedi.

Rivlin, Brüksel temasları çerçevesinde AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilci Federica Mogerini'yle görüşmesi sonrasında basına açıklamalarda bulundu.

İsrail ve Filistin toplumları arasında güveni sağlamanın çok önemli olduğunu belirten Rivlin, "İsrail'in Filistinlilerle yaşadığı anlaşmazlık büyük bir trajedi. Şu an için kalıcı bir anlaşmayı sağlayamazsak bile güveni arttırmak konusunda etkin olmalıyız." diye konuştu.

Rivlin, İsrail ve Filistin yetkililerinin ikili görüşmelere yoğunlaşması gerektiğine dikkati çekerek, "Filistin ve İsrail arasında güven ortamı ve barış perspektifi sağlanmasının tek yolu doğrudan görüşme." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail liderleriyle görüşmeyi kabul etmediğini söyleyen Rivlin, karşılıklı konuşulmadan güven ortamının sağlanamayacağını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin Brüksel'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement