İsrail'den Hizbullah Aracına Saldırı, 6 Ölü - Son Dakika
Dünya

İsrail'den Hizbullah Aracına Saldırı, 6 Ölü

İsrail'in, Suriye'nin güneybatısındaki Golan Tepeleri'nde Hizbullah'a ait araca düzenlediği hava saldırısında biri üst düzey, 6 Hizbullah militanı hayatını kaybetti.

18.01.2015 23:06  Güncelleme: 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Suriye topraklarındaki Hizbullah hedeflerine saldırısında, aralarında üst düzey komutanların da olduğu altı Hizbullah üyesi öldürüldü. Eski askeri kanat lideri İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye de ölenler arasında.

ARACA SALDIRI DÜZENLEDİ

AA muhabirinin Lübnan güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İsrail helikopteri, Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İmad Mugniye'nin oğlu Cihad Mugniye'nin de aralarında bulunduğu 6 Hizbullah militanı öldürüldü.

KUDÜS BİRLİĞİ KOMUTANI EĞİTMİŞTİ

Hizbullah'ın 2008'de Şam'da öldürülen askeri kanadının lideri İmad Mugniye'nın oğlu olan Cihad Mugniye, İran Devrim Muhafızları Kudüs Birliği komutanı Kasım Süleymani tarafından eğitilmiş bir isim. Mumammed İsa, Ebu Ali Tabtaniye ve Ebu Ali Rida da saldırıda ölen diğer Hizbullah komutanları.

Cihad Mugniye'nin babasıyla birlikte yer aldığı bir fotoğraf

SALDIRI BEKLENTİSİ VARDI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah üç gün önce İsrail'den Suriye topraklarına bir saldırı beklediğini, Şam yönetimi ve müttefiklerinin bu muhtemel saldırılara karşılık verme hakkı olduğunu söylemişti. Hizbullah, yaklaşık dört yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşta Şam rejiminin yanında yer alıyor.

"AİLELERİNE BİLGİ VERİLDİ"

Öte yandan Hizbullah basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, Kuneytra'da devriye gezen Hizbullah aracının, İsrail hava saldırısına uğradığını, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine bilgi verildiği ifade edildi.

İSRAİL KAYNAKLARI DA SALDIRIYI DUYURDU

İsrail'de yayın yapan Channel 10 televizyonu Ynet internet sitesi, İsrail yönetimden adı belirtilmeyen bir yetkilinin açıklamasına yer verdi. Açıklamada, "İsrail'e saldırma hazırlığında olan teröristlerin hedef alındığı" belirtildi.

KUNEYTRA'NIN ÖNEMİ

Kuneytra bölgesi, Suriye muhalefetinin 2014 yılı itibariyle ciddi ilerleme kaydettiği tek bölge. Bu bölge, İsrail'in 1967'deki 6 Gün Savaşları'ında Suriye'den alıp işgal altında tuttuğu Golan tepeleri ve bölgesi ile komşu. Golan bölgesi İsrail açısından stratejik öneme sahip. Bu bölgede İsrail, muhaliflerin, özellikle de Nusra Cephesi gibi grupların etkinliğini arttırmasından ciddi endişe ediyor. İsrail, bu bölgede muhaliflerdense rejimin etkinliğini tercih ediyor. Ancak öte yandan Hizbullah'ı uzun vadede stratejik bir tehdit olarak gören İsrail, örgütün de bu bölgede aşırı güçlenmesini istemiyor.

İsrail'in Kuneytra-Golan bölgesi ile ilgili genel stratejisi Suriye tarafında zayıf bir askeri varlıkla bölgenin kontrol edilmesi üzerine kurulu. Bu yüzden burada artan her türlü askeri varlık İsrail'i endişelendiriyor.

İsrail\'den Hizbullah Aracına Saldırı, 6 Ölü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İsrail'den Hizbullah Aracına Saldırı, 6 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Ayşe Canpolat: İsrail yok Olmalı onu sevenlerde 54 20 Yanıtla
  • karabela: Valla adama helal olsun tehdit gördüğünü indiriyor bizimkilerde tehdit olarak turkiyede türkleri görüyor teroristlere dokunmuyor dokunan olursada görev yeri değişiyor 13 31 Yanıtla
  • boyle olmali: Devlet gibi devlet, yoneticileri icin israilin bekasi cok onemli. bizimkiler ise serefleri uzerine yemine ragmen kendi ulkeleri turkiye cumhuriyetini yikmaya calisiyorlar. super ihanet yani. 31 11 Yanıtla
  • Hayrettin: Allah sehidin yerini cennet elesin israyilide kahri perisan elesin yandaslarinla birlikte 20 7 Yanıtla
  • Siam: İsrail seni de seni seveni de sevmiyorum.. 17 9 Yanıtla
  • İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ Konişmadi israil kürtle. . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. :İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ KONUŞMADIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır. . vır israil gardaşım vur işıd ı 10 13 Yanıtla
  • selam: Allah belanı versin İsrail işidi sen kurdun ve el nusralıları tedavi ettirip müslümanı öldürttü yorsun sonun yakındır 14 7 Yanıtla
  • Bakın görün : Nerde İslamcı işid nerde hak arıyan Müslüman PKK nerde dünya İslam birliği nerde İslam din kisvesi altında başbakan olan ardından cumhurbaşkanı olan Erdoğan herkes neden susuyor orda ölenler İslam dinini taşıyan insanlar Müslüman olarak öldü neden hepiniz susuyorsunuz hani erkekliğiniz İsrail oğularına karşı susuyorsunuz!!! Hee doğru ya siz ançak yalan dolan reklam birbirinizi öldürürsünüz çünkü sizde özde bişi yok sözde var oda yalan! Bu yahudiler yarın olmasada elbet birgün kendi kendinizin kanını akıtıp hakını yedikten sonra.. İşte o an yahudiler sizin kanınızı akıtıp hakkınızı yemeye gelecek Buda size Allah'ın gazabı olsun diyelim!!! 11 8 Yanıtla
  • anatolier: Allah da sizi öldürsün kanı bozuklar 7 10 Yanıtla
  • ,: müslümanlar baska inanclara saygi göstermedikce israil gibi alcak düsmanlara sahip olacaklar 4 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement