İsrail'e Bir Tepki de Mardin'den - Son Dakika
Güncel

İsrail'e Bir Tepki de Mardin'den

İsrail\'e Bir Tepki de Mardin\'den

Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail’in saldırıları Mardin’de düzenlenen eylemle kınandı.

08.11.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail'in saldırıları Mardin'de düzenlenen eylemle kınandı. Mardin STK Platformu tarafından düzenlenen eylemde sık sık İsrail ve ABD aleyhine slogan atılırken, İslam ümmetinin kıyama durması için çağrılar yapıldı.

İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa'ya yönelik yapılan saldırılar, Mardin merkez Artuklu ilçesinde protesto edildi. 50'ye yakın STK'nın oluşturduğu Mardin STK Platformu Fuat Yağcı Camisi avlusunda eylem düzenlendi. Eyleme katılan Mardinliler, sık sık İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak saldırılara tepki gösterdi. Mardin STK Platformu adına basın açıklamasını okuyan Nezir Dinç, Müslümanların ilk kıblesi ve Kur'an-ı Kerim'de ismi zikredilen Mescid-i Aksa'nın bugün Yahudilerin kirli ayaklarıyla bir kez daha kirletildiğini söyledi. Dinç, "Siyonist Yahudi, bunu, yandaşları olan Amerika ve Avrupa'ya güvenerek yapmaktadır. Bugün, Müslümanların yürekleri, yaralı kardeşlerine ulaşamamanın acısı içindedir. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya saldırmak, Allah'ın, tüm meleklerin, tüm insanlığın lanetini üzerine almaktır. Bu lanet, hiçbir zalimi ayakta tutmayacaktır" dedi.

"KANLARININ SON DAMLASINA KADAR MESCİDİ SAVUNACAKLAR"

Bugün bir kez daha ehl-i küfrün gerçek yüzünün ortaya çıktığına vurgu yapan Dinç, "Biz Müslümanlar olarak Kutsal Mescid'i işgal edenleri lanetliyor, Allah'ın Kahhar sıfatıyla onları perişan etmesini diliyoruz. Müslümanlar olarak bu zulme karşı çıkmak, yeryüzünde üçüncü kutsal mescidimiz olan Beyt-i Makdis sevgisini içimizde daha da büyütmek için buradayız. Dünyaya şunu haykırıyoruz; Müslümanlar, kanlarının son damlasına kadar kutsal mescidi savunacaklar. Bu yolda daha nice Ahmed Yasinler şehit olmaya hazırdır" diye konuştu.

"BUGÜN MESCİD-İ AKSA YARIN BEYTÜ'L-HARAM DEMEKTİR"

Ümmet olarak bu zulme seyirci kalamayacaklarını anlatan Dinç, İslam alemini haykırmaya, seslerini yükseltmeye ve İslam coğrafyasının her tarafında kıyama durmaya davet etti. İsrail'in mallarını boykot etmeye devam edilmesini isteyen Dinç, insanları bu konuda şuurlu davranmaya çağırdı. Dinç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler Muhammed Mursi'yi deviren zihniyetin de Siyonist zihniyetle aynı olduğunu, bunların beraber çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. O halde dünya Müslümanları olarak bizlerin, bugün global çapta İslam düşmanlığı yapan bütün oluşum ve hareketler karşısında yek-vücut olmaya, birbirimizle kenetlenmeye ve kardeşliğimizi perçinlemeye ihtiyacımız var. Toplu vurdukça yüreklerimiz, ne Mescid-i Aksa'ya girebilir Yahudiler ne de zalimler bombalar yağdırabilir üzerimize. Bulunduğumuz her ortamda Aksa direnişini, Filistin davasını canlı tutalım. Allah'tan, Siyonist Yahudi ve destekçilerini helak etmesini ısrarla isteyelim. Bu meydandan, Mardin'den Aksa'ya selam, direnişe devam? diyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail'e Bir Tepki de Mardin'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement