İsrail'e Girişte Gözaltına Alınan Ürdün Asıllı Kanada Vatandaşı - Son Dakika
Güncel

İsrail'e Girişte Gözaltına Alınan Ürdün Asıllı Kanada Vatandaşı

İsrail iç güvenlik birimi Shin Bet tarafından, Hamas'la bağlantıları olduğu iddiası ile sınır kapısında gözaltına alınan Ürdün asıllı Kanada vatandaşı iş adamı Kanada hükümetinden yardım bekliyor.

20.05.2015 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail iç güvenlik birimi Shin Bet tarafından, Hamas'la bağlantıları olduğu iddiası ile sınır kapısında gözaltına alınan Ürdün asıllı Kanada vatandaşı iş adamı Kanada hükümetinden yardım bekliyor.

Ürdün'ün otomotiv sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarından İbrahim Siyam, iki hafta önce beraberinde bir grup iş adamı ile birlikte gittiği İsrail'de, İsrail Ürdün sınırındaki Allenby Sınır Kapısı'nda, İsrail iç güvenlik teşkilatı Shin Bet ekiplerince gözaltına alındı. 12 gün boyunca avukatı dahil hiç kimse ile görüştürülmeyen iş adamının dramı, İsrail'de yayınlanan sol eğilimli Haaretz Gazetesi'nin yaptığı haberle duyuldu.

Ürdün vatandaşlığının yanı sıra Kanada vatandaşlığı da bulunan İbrahim Siyam, beraberindeki 12 iş adamı ile birlikte Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve bazı Filistinli yetkililerle görüşmeler de bulunmak üzere Filistin'e gitmişti. Beraberindeki iş adamları ile, Filistin ekonomisine katkıda bulunabilecek yatırımlar planlayan İbrahim Siyam, Hamas'la bağlantılı olduğu iddiası üzerine halen İsrail'de tutuklu bulunuyor.

Öte yandan İbrahim Siyam'ın yakınlarının yardım talep ettiği Kanada Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de tutuklu olan Ürdün asıllı Kanadalı iş adamına konsolosluk yardımı yapılabileceğini açıkladı.

Kanada Dışişleri Sözcüsü Nicholas Doire, konu hakkında araştırma yaptıklarını ve ellerinde bilgi olmadan bu konu hakkında daha fazla açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'e Girişte Gözaltına Alınan Ürdün Asıllı Kanada Vatandaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement