İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak'a Dava Şoku - Son Dakika
Güncel

İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak'a Dava Şoku

İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak\'a Dava Şoku

İsrail askerlerinin Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne yaptığı baskında şehit ettiği Furkan Doğan’ın babası, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, İsrail eski Başbakan’ı Ehud Barak’a dava dosyasının tebliğ edildiğini ve tebliğ sırasında Barak’ın şok olduğunu söyledi.

22.10.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı baskında şehit ettiği Furkan Doğan'ın babası, AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan, İsrail eski Başbakan'ı Ehud Barak'a dava dosyasının tebliğ edildiğini ve tebliğ sırasında Barak'ın şok olduğunu söyledi.

31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara Gemisi'ne ve filonun diğer gemilerine yapılan saldırıda İsrail askerleri tarafından şehit edilen ABD vatandaşı Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, olay sonrasında Gazze'ye abluka kararını veren İsrail eski Başbakanı Ehud Barak hakkında dava açtıklarını hatırlattı. Ahmet Doğan, Mavi Marmara avukatlarının ABD'de bulunan Ehud Barak'a, MOSSAD ajanlarını atlatarak dava dosyasını tebliğ etmeyi başardığını söyledi.

Dava dosyasının tebliğ tarihinin Furkan Doğan'ın 24. doğum gününe denk geldiğinin altını çizen Ahmet Doğan, "Mavi Marmara'da katliam yapıldıktan sonra biz hangi merci, alan, ülkelerde dava açabiliriz diye araştırdık ve Türkiye'de bir davamız yürüyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi Lahey'de bir davamız yürüyor. Furkan da Amerikan vatandaşı olduğu için Amerika'da da dava açmak istedik ama öncelikle Amerikan Hükümetinin Amerikan vatandaşının haklarını koruması için bir araştırma, soruşturma açmasını istedik. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmadan önce Amerika'ya gitmiş ve Barack Obama'ya bu konuyla ilgili taleplerimi ileten bir mektup vermişti. Furkan'ın Amerikan vatandaşı olması nedeniyle haklarının soruşturulmasını istemiştik ancak bize gelen cevapta bu soruşturmanın açılamayacağı yönünde olumsuz bir cevap gelmişti. Biz bu aşamadan sonra Amerika'dan şahıs olarak yani Furkan'ın ailesi olarak bir dava açabilir miyiz diye bunun araştırmasını yapmıştık ve bu suçluların Amerika'ya gelmesi durumunda bunlarla ilgili dava açılabileceği anlaşılmıştı" dedi.

Ahmet Doğan, "Amerikan hukuk sisteminde davanın açılabilmesi için karşı tarafa tebligatın yapılması gerekiyor. Biz Ehud Barak'a dava açtık ama tebligat yapılmadığı için dava başlamamıştı. Bu yüzden Ehud Barak'ın tam da Furkan'ın doğum günü olan 20 Ekim'de Amerika'da bir konferans için Kaliforniya'ya geleceğini öğrenince tebligatı burada yapma kararı aldık ve avukatlarımız aracılığıyla tüm engellemelere rağmen bu tebligat kendisine yapıldı. Bu aşamadan itibaren davamız açılmış oldu" diye konuştu.

İsrail eski Başbakanı Ehud Barak'ın uluslararası terörizm, kasten adan öldürme, işkence suçlarından da yargılanacağını söyleyen Ahmet Doğan, "Bu dava tazminat davasına da dönüşerek diğer Mavi Marmara şehitleri, mağdurları da bu davanın müştekisi olarak tazminat davası da talep edebileceklerdir. Tebligat itibariyle dava başladı. Bundan sonrasında avukatlarımız yargıda bunu takip edeceklerdir" dedi.

Tebligatın nasıl yapıldığını Ahmet Doğan şu şekilde anlattı:

"Barak veya İsrailli bir üst yönetici Amerika'ya geldiği zaman kendisine böyle bir tebligat yapılması aslında çok zor ve etrafındaki korumalar ve MOSSAD tarafından engelleniyordu ancak Amerika'daki avukatlarımızın ve özellikle de yargı mensubu olarak oradaki görevlinin dirayeti sayesinde bu tebligatı yaptık. Çünkü bu tebligat çok önemliydi. Bundan sonra artık davanın bir şekilde engellenmesi mümkün değildir. Ehud Barak Amerika'dan gitse de tekrar gelmese dahi bu dava devam edecektir. Aslında tarihi bir davadır. Bir İsrailli üst düzey yönetici ilk defa Amerika'da yargılanmış ve jüri önüne çıkmış olacaktır." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak'a Dava Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zorbey bozkurt: çok korkmuştur adam artık uyuyamaz ya beni hapse atarsa türkler diye 0 0 Yanıtla

Advertisement