Son dakika Gazze haberleri, Gazze son dakika, son dakika Gazze

Son Dakika Gazze Haberleri

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:19 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Silifke Belediyesi Toplu Açılış ve İftar Programı Düzenlendi
    22:07 Silifke Belediyesi Toplu Açılış ve İftar Programı Düzenlendi

    Mersin'in Silifke ilçesinde, Silifke Belediyesi tarafından toplu açılış ve iftar programı düzenlendi. AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, programda yaptığı konuşmada, iftarda vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı Sadık Altunok'un yeniden seçilmesi halinde ilçenin daha fazla tanınması adına projelerin hayata geçeceğini belirten Nebati, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam ettiğini hatırlatarak, bu durumu empatiyle hissetmemiz gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından ilçede tamamlanan 30 proje açıldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Seçimlerde çirkinleşmeyeceğiz
    17:27 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Seçimlerde çirkinleşmeyeceğiz

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, aday gösterdikleri her yerde seçimi kazanmak için çaba göstereceklerini ve çirkinleşmeyeceklerini belirtti. Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınadı ve seçimlerde tek başlarına girmelerinden rahatsız olanların olduğunu ifade etti. Ayrıca, partilerinin adaylarını geri çekmeyeceklerini ve seçim kampanyalarını projeleriyle sürdüreceklerini vurguladı.

  • Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu
    16:53 Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu

    Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenleme planına ilişkin olarak ABD'nin sonuçları hakkında İsrail'e açıkça uyarıda bulunması gerektiğini söyledi. Shoukry ayrıca İsrail'in yardım girişine koyduğu engellerin kaldırılması ve Gazze Şeridi'ndeki aç bırakma ile toplu cezalandırma taktiklerinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor
    16:26 Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Buravov, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin 10. yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Rusya ve ABD seçimleri ile Rusya-Batı ilişkileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu.

  • TİKA, Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahiplerine 30 tonluk gıda paketi desteği sağlıyor
    16:18 TİKA, Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahiplerine 30 tonluk gıda paketi desteği sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahiplerine ramazanda dağıtılmak üzere 30 tonluk gıda paketi desteği hazırladı. TİKA'nın Bosna Hersek genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda paketi desteği dağıtımı, Merhamet Müslüman Yardımlaşma Derneği, EMMAUS Uluslararası Dayanışma Forumu ve Bosna Hersek İslam Birliği başta olmak üzere ülkedeki yerel ortaklar işbirliğinde ramazan ayının ikinci haftasında tamamlanacak. TİKA'nın 'Bosna Hersek 2024 Yılı Ramazan Gıda Paketi Desteği Projesi' kapsamında hazırlanan toplam 30 tonluk paketler Srebrenitsa, Bratunac, Zvornik, Banja Luka, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiska, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Doboj, Kotor Varos, Teslic, Bihac, Tuzla, Vitez, Trebinje, Gacko, Nevesinje, Bileca, Foca, Visegrad, Rudo, Vlasenica, Bijeljina, Glamoc, Livno, Jezero, Sipovo, Jajce, Caplina, Stolac, Zenica, Vares, Zepse, Maglaj, Doboj İstok, Gracanica, Velika Kladusa, Mostar ve Saraybosna'daki ihtiyaç sahibi 1600 aileye ulaştırılacak. Proje kapsamında Bosna Hersek'te 1992-1995'teki savaşta bulundukları yerleri terk edip daha sonra geri dönen ailelere, Romanlara, aile içi şiddet mağduru kadınlara, Gazze'den tahliye edilerek Bosna Hersek'e gelen Filistinlilere ve diğer dezavantajlı gruplara da gıda yardımı ulaştırılacak.

  • Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım gönderdi
    13:58 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım gönderdi

    Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 8 Halk Eğitimi Merkezi tarafından İsrail saldırısı altındaki Filistinlilere yönelik insani yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında, Denizli'deki halk eğitimi merkezlerinde üretilen otuz bin adet iç çamaşırı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin'e gönderildi. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, yardımın içinde olmanın acıyı hafiflettiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi kontrolünü ele geçirdikten sonra sivillere bölgeyi 'terk edin' çağrısı yaptı
    13:49 İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi kontrolünü ele geçirdikten sonra sivillere bölgeyi 'terk edin' çağrısı yaptı

    İsrail güçleri, Gazze Şehri'ndeki El Şifa hastanesinin kontrolünü bir gecede düzenlenen baskın sonucu ele geçirdi ve yakınlarda yaşayan binlerce kişiye Filistin topraklarının güneyine doğru tahliye etmelerini söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri, kompleksi ele geçirdiğini, açıklanmayan sayıda Hamas militanını öldürdüğünü veya yaraladığını ve ayrıca 80 kişiyi gözaltına aldığını iddia etti.

  • Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullanmasını kınadı
    12:48 Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullanmasını kınadı

    Filistin Ulusal Ekonomi Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 5 aydan uzun süredir sürdürdüğü savaşta açlığı bir silah olarak kullanmasından dolayı kınadı. Bakanlık, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana geçim endeksinde yüzde 111'lik sarsıcı bir artış olduğunu belirtti. Gazze'de gıda azlığından dolayı ciddi bir kıtlık yaşandığı ve insanların acil yardıma muhtaç olduğu ifade edildi. Birleşmiş Milletler yetkilileri de Gazze'de kıtlık yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

  • Gazze Şeridi'nde ölü sayısı 31.645'e yükseldi
    12:38 Gazze Şeridi'nde ölü sayısı 31.645'e yükseldi

    Hamas yönetimindeki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde öldürülen Filistinlilerin sayısının 31.645'e ve yaralı sayısının ise 73.676'ya yükseldiğini açıkladı.

  • MSF Genel Sekreteri: Gazze'deki sağlık hizmetleri sistematik şekilde yok edildi
    11:09 MSF Genel Sekreteri: Gazze'deki sağlık hizmetleri sistematik şekilde yok edildi

    Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christopher Lockyear, Gazze Şeridi'ndeki sağlık hizmetlerinin sistematik şekilde yok edildiğini söyledi. Lockyear, Gazze'deki durumun hızla kötüleştiğini ve kıtlık yaşayan insanların durumundan endişe duyduklarını belirtti. Gazze'deki hastalara yüksek kalitede bakım sağlamanın son derecede zor olduğunu ifade eden Lockyear, Gazze'deki insani yardım kısıtlamalarının çözümün siyasi olduğunu vurguladı.

  • Ömer Karaoğlu, Zeytinburnu Belediyesi etkinliğinde sahne aldı
    10:31 Ömer Karaoğlu, Zeytinburnu Belediyesi etkinliğinde sahne aldı

    Müzisyen ve akademisyen Ömer Karaoğlu, Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği etkinlikte sahne aldı. Karaoğlu, konserde Gazze'de yaşanan olaylara da vurgu yaparak, insanlığın utanç ve acizlik içinde olduğunu belirtti. Ramazan ayına da değinen Karaoğlu, uygarlığın kıtalar arası ölüm ihraç ettiğini söyledi ve Gazze'deki zulmün sona ermesi için dualarını paylaştı.

  • İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi, ölü ve yaralılar var
    09:53 İsrail ordusu Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi, ölü ve yaralılar var

    İsrail ordusu, Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. İsrail tankları ve askeri araçları hastaneyi kuşatarak yoğun ateş açtı. İsrail ordusu, operasyonun Hamas yetkilileri tarafından kullanıldığı istihbaratı üzerine gerçekleştirildiğini açıkladı.

  • İsrail'den Şifa Hastanesi'ne baskın: Ölü ve yaralılar var
    07:37 İsrail'den Şifa Hastanesi'ne baskın: Ölü ve yaralılar var

    İsrail ordu güçleri, Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi'ne insansız hava araçları ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskın düzenledi. Baskında ölen ve yaralananların olduğu bildirildi.

  • Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi
    02:50 Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Gazze'ye destek için düzenlenen programa katıldı. Karamollaoğlu, zulmün sona ereceğini ve hesabının sorulacağını belirtti.

  • Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştı
    02:27 Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştı

    Yaklaşık 4 aydan bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyine hiçbir insani yardım ulaşmazken, İsrail ordusu 9 tırdan oluşan sınırlı yardım konvoyuna izin verdi. Yardım, Cibaliya Mülyeci Kampı'na ulaştırıldı ve UNRWA'ya ait depolara yerleştirildi. Bu yardımın ardından geçen kasım ayından bu yana bölgede yaşanan kıtlık nedeniyle 27 kişi açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti.

  • İsrail Genelkurmay Başkanı 7 Ekim 2023'teki olaylarda başarısız olduklarını kabul etti
    00:01 İsrail Genelkurmay Başkanı 7 Ekim 2023'teki olaylarda başarısız olduklarını kabul etti

    İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 7 Ekim 2023'teki olaylara yönelik başarısız olduklarını ve sorumluluğu kabul ettiklerini duyurdu. Halevi, İsrail halkının güvenliğini sağlamanın uzun zaman alacağını belirterek, savaşın hedeflerine ulaşana kadar daha yolun olduğunu ifade etti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında Hamas komutanlarını öldürdüğünü veya esir aldığını iddia eden Halevi, diğer bölgelere saldırı düzenlemeye hazırlandıklarını ve siyasi düzeyde karar vereceklerini söyledi. Haberde ayrıca 7 Ekim sonrası Gazze'nin durumu ve çatışmalarda yaşanan kayıplar da yer aldı.

  • Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz
    17 Mar Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediyesi organizasyonuyla şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şehit ailelerine ve gazilere hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaptı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

  • ABD, Gazze'ye 13. Havadan Yardım Operasyonunu Gerçekleştirdi
    17 Mar ABD, Gazze'ye 13. Havadan Yardım Operasyonunu Gerçekleştirdi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne 13'üncü havadan yardım operasyonunun gerçekleştiği bildirildi. Operasyon kapsamında Gazze'ye 28 binden fazla hazır gıda ve 34 bin 500 adet 5 litrelik su şişesi indirildiği belirtildi. ABD ve diğer ülkelerle ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonların insani acıları hafifletmeye yönelik olduğu ve yardımların devam edeceği ifade edildi.

  • Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi
    17 Mar Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Yüzlerce Filistinli, yaklaşık 4 ay sonra ilk defa dün Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine ulaşan insani yardım kapsamında una kavuştu. Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze hükümetine bağlı emniyet güçleri ve Filistinli aşiretlerin işbirliğinde ilk düzenli yardım dağıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 ay sonra gerçekleşen bu yardıma erişebilmek için yüzlerce Filistinli UNRWA'ya ait bir dağıtım merkezine akın etti. Yardım dağıtımı kapsamında her aileye 5 kilogramlık un verildi.

  • AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor
    17 Mar AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor

    AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Biga ilçesinde verilen sokak iftarında yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan soykırım ve zulme dikkat çekerek, Gazze kardeşlerimizin dualarını beklediğini söyledi. Şahin, yardımın güçlü olmak, sesi yükseltmek ve adaletsiz küresel sisteme karşı itirazları artırmak olduğunu vurguladı.

  • Beyazıt Meydanı'nda İstanbul'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De Etkinliği Düzenlendi
    17 Mar Beyazıt Meydanı'nda İstanbul'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De Etkinliği Düzenlendi

    Beyazıt Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, Gazze halkına destek verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail'e yaptırım uygulamanın zamanının geldiğini belirtti. Etkinlikte konuşan Karamollaoğlu, zulmün bir gün son bulacağını ve Gazze'ye gidileceği zaman topraklarından edilenlerin tekrar vatanlarına döneceğine inandığını ifade etti. Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın da daha sert yaptırımların Filistin'e destek vermenin ve Gazze'ye yardım eli uzatmanın yolunu açacağını söyledi. Katılımcılar, konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası Gazze konusunda iyi bir sınav veremedi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası Gazze konusunda iyi bir sınav veremedi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı" programında İsrail işgali altında insani krizin yaşandığı Gazze'ye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de bir kez daha sınıfta kaldı. Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da iyi bir sınav veremedi." dedi.

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı
    17 Mar İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, uluslararası toplumun eleştirilerine rağmen Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı olduklarını söyledi. Netanyahu, savaşın tüm amaçlarına ulaşmadan durdurulmasının İsrail'in savaşı kaybettiği anlamına geleceğini belirtti. Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail'in Refah'a saldırma planı eleştiriler alıyor.

  • Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi
    17 Mar Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi

    Ürdün ordusu, Mısır, ABD ve Almanya'nın katılımıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 6 yardım indirme operasyonu düzenledi. Operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ait birer uçak katıldı. Bu operasyonlar, İsrail'in Gazze'yi kıtlığa sürüklemesi nedeniyle gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonlarına bir örnektir.

  • Almanya Başbakanı: İsrail'in Refah'a saldırısı bölgesel barışı zorlaştırır
    17 Mar Almanya Başbakanı: İsrail'in Refah'a saldırısı bölgesel barışı zorlaştırır

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ürdün'de Kral 2. Abdullah ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenleyeceği saldırının sonucunda yaşanacak sivil kayıpların bölgesel barışı zorlaştıracağını belirtti. Scholz, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yapacağı görüşmede bu konuyu gündeme getireceğini söyledi.

  • Ürdün ve Almanya, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının insani krizi derinleştireceği konusunda uyarıda bulundu
    17 Mar Ürdün ve Almanya, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının insani krizi derinleştireceği konusunda uyarıda bulundu

    Ürdün Kralı 2. Abdullah, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırısının insani krizi daha da derinleştireceği tehlikesine dikkat çekti. Abdullah, uluslararası toplumun acil bir ateşkes sağlamak için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. İkili, İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının Gazze'deki insani krizi daha da ağırlaştıracağı konusunda uyarıda bulundu.

  • Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye yardım malzemesi gönderiyor
    17 Mar Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye yardım malzemesi gönderiyor

    Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi götürmek üzere yola çıkan tır, Mersin Havalimanı'na gönderildi. Gazze'deki kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla halk eğitim merkezlerinde üretilen polar battaniyeler, kış şartlarına karşı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 645'e yükseldi
    17 Mar İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 645'e yükseldi

    İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 645'e, yaralananların sayısı ise 73 bin 676'ya yükseldi. İsrail güçleri, Filistinlilerin sığındığı tüm noktaları hedef alarak can kaybını artırmaya devam ediyor.

  • Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle hastanede yaşayan aile hijyenik olmayan bir ortamda yemek pişiriyor
    17 Mar Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle hastanede yaşayan aile hijyenik olmayan bir ortamda yemek pişiriyor

    İsrail saldırıları nedeniyle evleri bombalanan Filistinli Gandur ailesi, Gazze'deki bir hastanede sığınmış durumda. Aile, hastanede bulunan bir banyoyu mutfak olarak kullanarak yemeklerini pişiriyor. Ancak hijyenik olmayan bu ortamda yaşamak, ailenin ve çocuklarının sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde barınma merkezlerinde temizlik malzemelerine ulaşmak zor olduğu için insanlar birçok hastalığa yakalanıyor.

  • İsrail'in Gazze'deki hava saldırısında 36 Filistinli öldü
    17 Mar İsrail'in Gazze'deki hava saldırısında 36 Filistinli öldü

    Filistinli tıbbi kaynaklar ve görgü tanıkları, İsrail'in Gazze'nin iç kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan hava saldırısında en az 36 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

  • Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında ölü sayısı 31.553'e yükseldi
    17 Mar Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında ölü sayısı 31.553'e yükseldi

    Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 31.553'e yükseldiğini duyurdu. İsrail ordusu son 24 saat içinde 63 Filistinliyi öldürürken 112 kişiyi yaraladı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, uluslararası insani müdahale çağrısında bulunarak İsrail'in saldırılarını durdurmasını ve sivillerin güvenliğini sağlamasını talep etti.

  • Türkler ve Almanlar Köln'de iftar programında buluştu
    16 Mar Türkler ve Almanlar Köln'de iftar programında buluştu

    Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi'ndeki iftar programında Türkler ve Almanlar bir araya geldi. Programa sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri, diğer dinlerin temsilcileri ve davetliler katıldı. DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, ramazan ayının önemine vurgu yaparak, küresel topluma Gazze'deki savaşların sona erdirilmesi ve kriz bölgelerine yardım çağrısında bulundu.

  • Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi
    16 Mar Berlin'de Filistin'e Destek Gösterisi

    Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Çeşitli Filistinli grupların organize ettiği gösteride, çok sayıda kişi bir araya geldi. Göstericiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için döviz ve pankartlar taşıdı. Ayrıca, bazı göstericiler Gazze'deki açlığa dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak tava, bebek ve un torbalarıyla eyleme katıldı. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteri, Hermann Meydanı'nda yapılan konuşmalarla sona erdi.

  • Belçika Başbakanı Gazze'deki Açlık Krizini Kabul Edilemez Buluyor
    16 Mar Belçika Başbakanı Gazze'deki Açlık Krizini Kabul Edilemez Buluyor

    Belçika Başbakanı Alexander de Croo, Gazze'de çocukların açlıktan ölmesini kabul edilemez olarak nitelendirerek, her iki tarafın da derhal bir ateşkes imzalaması gerektiğini söyledi. De Croo, Katar'da gerçekleştirdiği görüşmelerde Katar Emiri'ne teşekkürlerini iletti ve İsrail'in Gazze'deki insani yardım erişimini artırması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Belçika'nın Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) destek vermeye devam edeceğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyeleri emeklilerin hesabına yatırılacak
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyeleri emeklilerin hesabına yatırılacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesabına yatırılacağını açıkladı. Ayrıca, bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükün en az şekilde insanlara yansıtılması hedeflendiğini belirtti. Erdoğan, Gazze'de işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan olayların insanlık adına utanç verici olduğunu ifade etti.

  • ABD ve Ürdün Ortaklığında Gazze'ye Havadan Yardım Operasyonu Gerçekleştirildi
    16 Mar ABD ve Ürdün Ortaklığında Gazze'ye Havadan Yardım Operasyonu Gerçekleştirildi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne ABD ve Ürdün ortaklığında havadan yardım operasyonunun gerçekleştiği belirtildi. İsrail'in bombardımanına maruz kalan Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına izin verilmemesi üzerine, ABD ve Ürdün tarafından ortaklaşa bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Ürdün tarafından sağlanan gıda ve ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir C-130 uçağı kullanıldı. ABD Savunma Bakanlığı, havadan yardım operasyonlarının devam edeceğini belirtti.

  • Siirt'te hekimler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi
    16 Mar Siirt'te hekimler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

    Siirt'te hekimler, beyaz önlüklerle sessiz yürüyüş yaparak İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan grup, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı ve Gazze'deki insanların hayatta kalma mücadelesine dikkat çekti.

  • Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı
    16 Mar Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı

    Gazze Şeridi'ne deniz koridoru üzerinden yardım taşıyan ilk gemi, Güney Kıbrıs'tan yola çıkan ve 200 tonluk gıda yardımı taşıyan İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms'a ait gemi Gazze kıyılarına ulaştı. Deniz koridoru üzerinden yapılan yardımların Gazze'deki açlık krizine çözüm olması bekleniyor.

  • İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü
    16 Mar İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

    İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına tepki gösterirken, Gazze'deki kıtlık ve çocukların açlık nedeniyle ölmesine de tepki gösterdi. Eylemcilere çevredeki binalardan da destek geldi. Gösteri, yaklaşık 3 saat sürdü.

  • Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor
    16 Mar Erzurum'da Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Ediyor

    Erzurum'da görevli hekim ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 18 haftadır sessiz yürüyüşler düzenliyor. Sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü. Programda Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Uzman Doktor Ahmet Kar, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını belirterek, Gazze'de yaşanan acıları göz ardı etmememiz gerektiğini vurguladı.

  • Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi
    16 Mar Kayserili hekimler İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi

    Kayseri'de görev yapan doktor ve doktor adayları, İsrail'in Filistin'e saldırılarının 161. gününde sessiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Şahin Çalık, İsrail'in Filistin'deki işgal ve zulmünün soykırım boyutunda olduğunu belirterek, uluslararası toplumun bu katliamları göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. Çalık, ayrıca Filistin'e destek amacıyla boykot çağrısında bulundu.

  • Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı
    16 Mar Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı

    Alman Hava Kuvvetleri, Gazze'ye insani yardım amacıyla ilk kez havadan yardım bıraktı. İsrail'in saldırıları devam ederken, Almanya'dan 4 ton gıda Gazze'ye indirildi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Gazze halkının temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun olduğunu belirterek, hava kuvvetlerinin nakliye uçaklarının gıda ve ilaç tedarik edeceğini söyledi.

  • Güney Afrika'da İslamofobi ve terör saldırıları masaya yatırıldı
    16 Mar Güney Afrika'da İslamofobi ve terör saldırıları masaya yatırıldı

    Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban şehrinde, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen terör saldırılarının 4. yılında mağdurlar anılırken, İsrail'in Gazze saldırıları ve dünyadaki İslamofobik gelişmeler de masaya yatırıldı.

  • İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi
    16 Mar İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi

    İstanbul'da, çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Eskişehir'de Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarına Tepki Gösterdi
    16 Mar Eskişehir'de Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Saldırılarına Tepki Gösterdi

    Eskişehir'de hekimler, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla yürüyüşlerini sürdürdü.

  • Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti
    16 Mar Sakarya'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Etti

    Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. Adapazarı ilçesindeki Tozlu Camisi önünde beyaz önlüklerini giyerek bu hafta da toplanan hekim ve sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları dövizlerin yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları ile Adapazarı Kültür Merkezi'ne yürüdü. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Filistinli Mohammed Al Tamimi, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi ve İsrail'in Filistin'de devam eden işgal ve zulmünün soykırım boyutuna ulaştığını dile getirdi. Tamimi, Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahının 'boykot' olduğunu belirterek, sağlık çalışanları olarak Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

  • Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım malzemesi gönderdi
    16 Mar Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye insani yardım malzemesi gönderdi

    Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazze'deki kadın ve çocuklara yönelik başlatılan insani yardım projesi kapsamında hazırlanan malzemeler yola çıktı. Halk eğitim merkezlerinin öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri tarafından hazırlanan havlu takımları, polar battaniyeler, eşofman altları ve çocuk eşofman takımları Gazze'ye gönderildi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilen kumaşlarla üretilen 30 bin eşofman takımı da ikinci sevkiyatla Mersin'e gönderildi.

  • Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 31.490'a yükseldi
    16 Mar Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 31.490'a yükseldi

    Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 31.490'a yükseldiğini açıkladı.

  • Afyonkarahisar'da Hekim ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti
    16 Mar Afyonkarahisar'da Hekim ve Tıp Fakültesi Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

    Afyonkarahisar'da hekim ve tıp fakültesi öğrencileri, terörü ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için 'sessiz yürüyüş' gerçekleştirdi. İmaret Camisi'nin bahçesinde bir araya gelen grup, Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine pankartlar taşıyarak Zafer Meydanı'na yürüdü. Grup adına açıklama yapan Hüseyin Kayabaş, İsrail'in Filistin'de sistematik işgal ve zulmünü sürdürdüğünü belirterek, insani yardımların engellendiğini ve dünya zalimlerinin Filistin'e karşı birleştiğini ifade etti. Kayabaş, vicdan sahiplerinin en büyük silahının boykot olduğunu vurguladı.

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıda ailesini ve bacağını kaybeden Filistinli çocuk protez bacak hayali kuruyor
    16 Mar İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıda ailesini ve bacağını kaybeden Filistinli çocuk protez bacak hayali kuruyor

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan ve ailesiyle enkaz altında kalan 11 yaşındaki Filistinli Rezzan Arafat, protez bacağa sahip olmanın ve yeniden rahatça yürüyebileceği günlerin hayalini kuruyor. Rezzan, yaşadığı korku dolu günleri anlatarak, bacağını kaybetmenin suçunu sorguluyor ve diğer çocuklar gibi normal bir hayat sürmek istediğini belirtiyor. Savaşın sona ermesini ve eğitimine devam etmeyi dileyen Rezzan, Gazze'deki çocukların büyük sıkıntılar çektiğini vurguluyor.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı: Gazze'de Gerçek Bir Soykırım Yaşanıyor
    16 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı: Gazze'de Gerçek Bir Soykırım Yaşanıyor

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin gerçek bir soykırım yaşandığını belirtti. Yapıcıoğlu, Gazze'deki insanların açlık, ilaçsızlık ve susuzlukla mücadele ettiğini ifade ederek, manipülasyon haberler yerine gerçeklerin olduğunu vurguladı. Gazze'deki vahşetin devam ettiği sürece birinci gündemlerinin Gazze olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, siyasi rant sağlamaya çalışanlara prim verilmemesi gerektiğini belirtti.

  • İsrail'in Gazze saldırılarında 80 kişi hayatını kaybetti
    16 Mar İsrail'in Gazze saldırılarında 80 kişi hayatını kaybetti

    İsrail'in gece boyunca Refah, Nuseyrat Kampı olmak üzere Gazze'ye yönelik saldırılarında 80 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in gece boyunca Gazze'deki Nuseyrat Kampına ve Refah'a düzenlendiği saldırılarda 80 sivil hayatını kaybetti, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca sivil de yaralandı. İsrail, saldırılarında Şifa Hastanesi yakınlarındaki yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı 7 katlı bir binayı hedef aldı. İsrail, Gazze'deki Al-Jalaa caddesindeki bir evi de vurması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'nin Tuffah mahallesinde bir evin vurulması sonucu 5 sivil hayatını kaybederken, çok sayıda sivil de yaralandı. Ayrıca, Nasr Mahallesindeki bir evin de İsrail saldırılarında hedef alınması sonucu can kayıpları yaşandı. Rafah'ı da saldırılar düzenlenen İsrail güçleri, bir evi bombaladı. İsrail, gece boyunca sürdürdüğü saldırılarda Nuseyrat Kampını da hedef aldı. İsrail'in Nuseyrat Kampında 2 evi vurması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti. İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da da bazı noktalara yoğun hava saldırıları düzenledi.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    16 Mar Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Sakarya'da Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplandı. Sakarya Merhamet Gönüllüleri Derneği adına konuşan Bayram Yılmaz, diplomatik girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve İsrail'in katliamına devam ettiğini belirtti. Yılmaz, uluslararası hukuka uymayan ülkelerin yardım adı altında yaptıklarının anlamsız olduğunu vurguladı.

  • Gazze'ye deniz koridoruyla ulaşan yardım gemisi kargosunu boşalttı
    16 Mar Gazze'ye deniz koridoruyla ulaşan yardım gemisi kargosunu boşalttı

    Gazze Şeridi'ne deniz koridoru üzerinden ulaşan ve 200 tonluk yardım taşıyan gemi, tüm kargosunu boşaltarak görevini tamamladı. Yardımların kamyonlarla Gazze'nin kuzeyine götürülmesi bekleniyor. İsrail'in sınırdan yapılan yardımları kısıtlaması nedeniyle deniz yoluyla yardımlar ulaştırılıyor. Gazze'ye deniz yoluyla gönderilen yardımların hafiflemesi bekleniyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak
    16 Mar Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile birlikte düzenlenen 'İftardan İnfaka Gazze' programında yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için insanlığın üzerine düşeni yapacaklarını belirtti. Programda ayrıca Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve diğer katılımcılar da Filistin halkına desteklerini dile getirdi.

  • Kütahya'da 'Geleneksel ümmet iftarı' düzenlendi
    16 Mar Kütahya'da 'Geleneksel ümmet iftarı' düzenlendi

    Kütahya Ulu Cami'de gerçekleşen iftara katılan vatandaşlar simit, peynir, ayran, su ve hurma ile orucunu açtı. Programa Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeleri, siyasi parti üyeleri ve bine yakın vatandaş katıldı. Gazze'de devam eden katliamdan dolayı Ramazan ayının buruk geçtiğini söyleyen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, 'İnşallah hem Gazze hem Doğu Türkistan için bu Ramazan'ın yeni açılımlar getireceğini umuyorum. Bu Ramazan, burada ettiğimiz dualarla, gayretlerle ve birlikteliğimizle en kısa sürede hem Gazze'nin hem Kudüs'ün özgür olduğunun ve Doğu Türkistan'ın işkencelerden kurtulacağının, oradaki soykırımın biteceğinin habercisidir' diye konuştu. Ümmet iftarının sembolik hale geldiğini söyleyen AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu, 'Burada maksat insanların bu şekilde de iftar yapabileceğini, fakirlerin akşamları ne yediğini dahileştirebilmek, onların bu şekilde iftar yaptığını göstermek aynı zamanda birlik ve beraberliği sağlamak için önemli bir organizasyonu gerçekleştirdiler' dedi. Her sene bu tür iftar programlarına katılmaya özen gösterdiğini ifade eden Saraçoğlu, yoğun programına rağmen bu sene de iftar programına katıldığını söyledi. - KÜTAHYA

  • Yemen'de Binlerce Kişi Gazze'ye Destek İçin Sokağa İndi
    16 Mar Yemen'de Binlerce Kişi Gazze'ye Destek İçin Sokağa İndi

    Yemen'in başkenti Sana ve diğer birçok kentte binlerce kişi, Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı kınayan pankartlar açtı ve sloganlar attı. Husiler tarafından yapılan açıklamada, Filistin halkına destek amacıyla gösterilere devam edileceği ve ABD ve İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısı yapıldığı belirtildi. Benzer gösterilerin diğer şehirlerde de düzenlendiği bildirildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Nikaragua'nın Almanya aleyhindeki dava duruşmalarının tarihini açıkladı
    15 Mar Uluslararası Adalet Divanı, Nikaragua'nın Almanya aleyhindeki dava duruşmalarının tarihini açıkladı

    Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Nikaragua'nın İsrail'in Gazze saldırılarına destek vermekle suçladığı Almanya aleyhindeki davanın duruşmalarının 8 ve 9 Nisan tarihlerinde düzenleneceğini duyurdu. Nikaragua'nın başvurusunda yer alan geçici tedbirlerin belirtilmesi talebi de duruşmalarda ele alınacak.

  • Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler: Gazze'ye yeterli yardım ulaşmıyor
    15 Mar Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler: Gazze'ye yeterli yardım ulaşmıyor

    Türkiye'de öğrenim gören Filistinli öğrenciler, Gazze'deki halkın 24 saat oruç tuttuğunu belirterek, Gazze'ye yeterli yardımın ulaşmadığını söyledi.

  • ABD, Gazze'ye 11. Havadan Yardım Operasyonu Gerçekleştirdi
    15 Mar ABD, Gazze'ye 11. Havadan Yardım Operasyonu Gerçekleştirdi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne 11. havadan yardım operasyonunun gerçekleştiği belirtildi. ABD askerleri ve uçakları tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 35 bin 700 hazır gıda ve 31 bin 800 şişe içme suyu Kuzey Gazze'ye indirilerek sivillerin ihtiyaçları karşılandı. ABD Savunma Bakanlığı, havadan yardım indirme operasyonlarının devam edeceğini açıkladı.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu
    15 Mar TBMM Başkanı Kurtulmuş, STK temsilcileriyle iftarda buluştu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşananlara dikkat çekerek, dünyanın dört bir tarafında sivil toplum kuruluşlarının büyük bir hassasiyet ortaya koyduğunu belirtti.

  • Dışişleri Bakanı Fidan: 'Çabalarımız İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını durdurmadı'
    15 Mar Dışişleri Bakanı Fidan: "Çabalarımız İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını durdurmadı"

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan'da düzenlenen 11. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, Filistin'deki trajedinin çözümü için çağrıda bulundu ve İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarının durdurulamadığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası projelerdeki rolüne değindi ve PKK ve YPG'ye bazı NATO ülkelerinin yardım ettiğini ifade etti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki soykırım boyutlarına varmış olan katliama tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarını övdü
    15 Mar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'deki soykırım boyutlarına varmış olan katliama tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarını övdü

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan büyük katliama tepki göstermeyen İslam ülkelerine rağmen dünyanın dört bir tarafındaki sivil toplum kuruluşlarının ciddi bir hassasiyet gösterdiğini belirtti. Kurtulmuş, ayrıca Türk Kızılayı'nın sivil toplumdaki önemine de değindi.

  • Ortaokul öğrencisi birincilik ödülünü Gazze'ye bağışladı
    15 Mar Ortaokul öğrencisi birincilik ödülünü Gazze'ye bağışladı

    Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde düzenlenen şiir yarışmasında birincilik ödülü kazanan ortaokul öğrencisi Yusuf Yılmaz, ödülü Gazze'ye bağışladı. Yılmaz, kazandığı parayı Türkiye Diyanet Vakfı Alaplı Şubesi'ne teslim ederek Gazze için kullanılmasını istedi. Bu duyarlı davranışı nedeniyle Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik tarafından övgüyle karşılandı.

  • Ürdünlüler İsrail'in Gazze ablukasını protesto etti
    15 Mar Ürdünlüler İsrail'in Gazze ablukasını protesto etti

    Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın son bulması talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail'in saldırılarını kınayarak Hamas ve diğer direniş gruplarına destek mesajı verdi. İsrail'in saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve sivil altyapı tahrip oldu.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki olarak boykot çağrısında bulundu
    15 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki olarak boykot çağrısında bulundu

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'in Gazze'deki katliamına tepki olarak boykot çağrısında bulunarak, 'Elimizle, dilimizle bütün imkanlarımızla mazlumlara destek olmaya devam edelim. Tek bir kuruşumuz dahi olsa zalimlere ve destekçilerine katkıda bulunmayalım. Boykotlara devam edelim.' dedi.

  • Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti
    15 Mar Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi teklifini reddetti

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin son teklifini, şartların 'halen akıl dışı' olduğu ifadeleriyle reddetti. Başbakanlık Basın Ofisi, savaş kabinesi toplantısının ardından Hamas'ın teklifinin reddine ve Refah'a saldırı onayına ilişkin açıklama yaptı. Netanyahu'nun İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırı planını onayladığı belirtilen açıklamada, 'Ordu, operasyona ve (sivil) nüfusu tahliye etmeye hazırlanıyor.' denildi.

  • İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de açlık ve kıtlık
    15 Mar İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de açlık ve kıtlık

    İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları ve yardım girişini engellemesi sonucu, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler ramazan ayında açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. Kıtlığın artmasıyla birlikte Filistinliler, sahur ve iftar sofralarında hayvan yeminden yapılan ekmek ve çay tüketmek zorunda kalıyor. Bombardıman altındaki aileler, zahterli zeytin ve konserve çorba gibi gıdalarla karınlarını doyurmaya çalışıyor. Filistinli çocuklar, savaşın sona ermesini ve barış içinde yaşamayı hayal ediyor. Açlık ve kıtlık nedeniyle çocukların ölmesinden endişe ediliyor.

  • Ankara Filistin Dayanışma Platformu İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı
    15 Mar Ankara Filistin Dayanışma Platformu İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı

    Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in ramazan ayında da devam eden Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Platform üyeleri cuma namazı sonrasında Hacı Bayram Veli Camisi'nde basın açıklaması yaptı. Harun Özçelik, İsrail'in 6 aydır katliamlarına devam ettiğini ve Müslümanların hiçbir kutsalına saygı göstermeyerek ramazanda da katliamlarını sürdürdüğünü belirtti. Özçelik, 7 Ekim'den itibaren 32 bin masum insanın katledildiğini ve hayatını kaybedenlerin yüzde yetmişinin çocuk ve kadın olduğunu anımsattı. Platform üyeleri, Filistin'de ölenler için dua okudu.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Doğru adaylarla kazanmak için varız
    15 Mar HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Doğru adaylarla kazanmak için varız

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bingöl'de partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, doğru adaylarla kazanmak için yarıştıklarını ve kimseye kazandırmak ya da kaybettirmek için bu yola çıkmadıklarını belirtti. Yapıcıoğlu, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, seçim günü ve sonrasında da Gazze'yi unutmayacaklarını söyledi.

  • İsrail ateşi, Gazze'de yardım bekleyen 20 kişiyi öldürdü
    15 Mar İsrail ateşi, Gazze'de yardım bekleyen 20 kişiyi öldürdü

    Gazze sağlık bakanlığı, İsrail ateşinin kuşatma altındaki Filistin topraklarında acilen ihtiyaç duyulan yardımı almayı bekleyen 20 kişiyi öldürdüğünü söyledi. Gazze yetkilileri, saldırının, kuzey Gazze'ye yiyecek taşıyan insani yardım konvoylarının kullandığı önemli bir kavşak olan Kuveyt döner kavşağında bir kamyondan yardım almak için toplanan kalabalığa karşı yapıldığını söyledi.150'den fazla kişinin yaralandığını da sözlerine ekledi.

  • İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye yardım gemisi ulaştı
    15 Mar İsrail kuşatması altındaki Gazze'ye yardım gemisi ulaştı

    Kıbrıs'ın Larnaka Limanı'ndan yola çıkan ve 200 ton yardım malzemesi taşıyan gemi, Gazze açıklarına ulaştı. İspanyol yardım kuruluşu 'Open Arms'a ait olan gemi, Gazze'ye ulaşan ilk yardım gemisi oldu. Bu sevkiyat, Gazze'deki açlık krizine müdahale etmek amacıyla deniz yoluyla yapılan yardımların önemli bir adımı olarak kabul ediliyor.

  • Iğdırlı Ahmet Işık, Emekli Maaşını Gazze'ye Bağışladı
    15 Mar Iğdırlı Ahmet Işık, Emekli Maaşını Gazze'ye Bağışladı

    7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar sonucunda yaşanan insanlık dramına duyarsız kalamayan Iğdırlı Ahmet Işık, aldığı emekli maaşını Gazze'ye bağışladı. Işık, Filistinlilere destek olmak amacıyla 14 bin lirayı Iğdır Valiliği aracılığıyla Gazze'ye gönderdi.

  • İsrail'in engellemeleri ibadete engel olamadı: 80 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı
    15 Mar İsrail'in engellemeleri ibadete engel olamadı: 80 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı

    İsrail'in çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen yaklaşık 80 bin Filistinli, ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne göre, cuma namazının ardından İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, İsrail'in kısıtlamalarına rağmen Aksa'ya akın edenleri övgüyle karşıladı ve Arap ve İslam ülkelerinin sessiz kalmasını eleştirdi. İsrail polisi ise Mescid-i Aksa'ya girişleri engelledi ve sağlık ekiplerine izin vermedi.

  • Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması ve dualar
    15 Mar Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması ve dualar

    Şanlıurfa'da cuma namazı sonrası Gazze'deki mazlumlar için basın açıklaması yapıldı ve dualar edildi. İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan açıklama sonrasında mazlumlar için dualar edildi.

  • Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 31.341'e yükseldi
    15 Mar Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 31.341'e yükseldi

    Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 31.341'e ulaştığını açıkladı.

Advertisement