İsrail: Hamas İstediği Hiçbir Şeyi Elde Edemedi - Son Dakika
Dünya

İsrail: Hamas İstediği Hiçbir Şeyi Elde Edemedi

Filistin ile süresiz ateşkes ilan eden İsrail, Gazze'deki zafer kutlamalarıyla ilgili "Hamas istediği hiçbir şeyi elde edemedi" dedi. Türkiye'ye de gönderme yaptı.

27.08.2014 13:55  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın arabuluculuğu ile İsrail ile Filistin arasında süresiz ateşkes ilan edilmesi üzerine Gazze halkı, sokaklara dökülerek "zaferi" kutlarken İsrail hükümeti, Hamas'ın taleplerinin hiçbirini elde edemediğini iddia etti.

'HAMAS İSTEDİĞİNİ ALAMADI' DEDİ, SIRALADI

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Lian Dan, Hamas'ın "istediği ve sağlayamadığı" şeyler arasında, ablukanın tamamen kaldırılmasını, bir havaalanı ve liman isteği ile "müzakerelerde Türkiye ve Katar'ın arubuluculuğunu" da saydı.

"HAMAS SADECE ATEŞİ DURDURDU"

Lian Dan, İsrail Ordusu Radyosuna verdiği demeçte İsrail'in "zafer" elde ettiğini öne sürerken "Hamas ateşi durdurdu ve talep ettiği hiçbir şeyi almadı" dedi. İsrail'in müzakere aşamasından "galip" çıktığını iddia eden Dan, Arutzsheva sitesince yansıtılan açıklamalarında sırasında İsrail ordusunun Hamas'a "sert bir askeri darbe" vurduğunu da savundu.

"TÜRKİYE VE KATAR'IN..."

Hamas'ın "çok net bir hedef" belirlediğini ancak bu hedefe ulaşamadığı görüşünü dile getiren Dan, açıklamaları sırasında şu savları öne sürdü: "Hamas, deniz ve hava limanlarını istiyordu, Gazze'ye fon aktarılmasını istiyordu, Gazze ablukasının kalkmasını istiyordu, Schalit anlaşması ile salıverilen ancak bir süre önce yeniden tutuklanan teröristlerin serbest kalmasını istiyordu, Türkiye ve Katar'ın müzakerelerde arabuluculuk yapmalarını da istiyordu ve bu şeylerden hiçbirini alamadı."

İsrail: Hamas İstediği Hiçbir Şeyi Elde Edemedi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail: Hamas İstediği Hiçbir Şeyi Elde Edemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • tim1606: Madem birşey alamadı sen bu savaşın bittiğini mi zannediyorsun lavuk. Kur'an-ı Kerim de vaadedildiği gibi birgün hilafet gelecek, asr-ı saadet gelecek. Siz fazla kafanızı yormayın. Bu inanmış insanları hiçbir şekilde kortutamıyacak ve vazgeçiremiyeceksiniz. 55 1 Yanıtla
  • MERT: Hepiniz boş konuşuyorsunuz. Bu savaşın galibi hamastır. Gazze 46 km boyu, 6 km eni olan bir açık hava şehir hapishanesidir. Etrafı duvarla çevrilidir ve duvarların arkası israildir. Denizdede 4 km açılma hakları var, karşıda israil askerleri 5 km açılan balıkçıyı vurur, duvara 500 m yaklaşanıda vurur. Bu nedenle kimse ideolojiden bahsedip hamas terör örgütüdür demesin. Bu 1. 5 milyonluk gazze halkına savaşan bir ordu lazımdı yıllardır bunuda hamas başardı. Çocukların ölmesi kötü oldu ama bedel ödemeden hiç bir savaş kazanılmaz. Balıkçıların açılma sınırı 6km üstü olmuşsa, gazzeye havaalanı kurulmasına izin verilmişse, bu savaşın ilk ayağı kazanılmıştır arkadaşlar. İsrail kaybetmiştir. . . . İnşallah bir gün ablukada tamamen kalkacak. . . . 6 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü
    22:09 Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, seçimin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü

    Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 24 Mart'taki cumhurbaşkanı seçiminin galibi Bassirou Diomaye Faye ile görüştü. Görüşmede, devir teslim törenine ilişkin detaylar ve Senegal gündemini meşgul eden konular ele alındı. Faye, seçimde oyların yüzde 54,2'sini alarak Senegal'in ve Afrika'nın seçilmiş en genç cumhurbaşkanı oldu. Ayrıca Faye, Senegal'de ilk turda seçilen ilk muhalif cumhurbaşkanı adayı olarak da tarihe geçti.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.


Advertisement