İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Güncel

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Tutukuluların aileleri, Gazze'de gösterisi düzenledi.

29.09.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukuluların aileleri, "tutuklularla dayanışma gösterisi" düzenledi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde toplanan göstericiler, Kızılhaç ve insan hakları kurumlarından, İsrail hapishanelerindeki yakınlarının serbest bırakılması için çaba sarf etmesini istedi.

İsrail hapishanelerinde bulunan Ziya el-Aga'nın annesi Necah, "Uluslararası toplum ve insan hakları kurumları yakınlarımızın serbest bırakılması için çalışmalı. Kızılhaç'ı insani ve yasal sorumluluğu üstlenmeye, İsrail'e tutukluların aileleriyle görüşmesi için izin vermesi konusunda baskı yapmaya çağırıyoruz" dedi.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

Filistin yönetiminin yayımladığı rapora göre, İsrail'de hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor. Tutukluların aileleriyle görüşmelerine kısıtlamalar getiren İsrail, çoğu zaman çeşitli gerekçelerle de bu ziyaretleri tamemen iptal ediyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement