İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Güncel

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

Gazze'de İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışmak amacıyla gösteri düzenlendi.

24.08.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'de İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışmak amacıyla gösteri düzenlendi.

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Derneğinin çağrısı üzerine, bir grup Filistinli, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) binası önünde toplandı.

Göstericiler, üzerinde "İdari tutuklamalara hayır", "İşgalcilerin suçları karşısında susanlar, suça ortaktır" yazan dövizlerin yanı sıra açlık grevindeki Bilal Kayid ve diğer tutukluların posterlerini taşıdı.

İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Yasir Salih burada yaptığı konuşmada, "İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, tehlikeli ihlallere maruz kalıyor. Uluslararası insan hakları kurumları da bu durum karşısında sessiz kalmaya devam ediyor." dedi.

Salih, Filistinli tutukluların hapishanelerde tıbbi ihmallere maruz kaldığına ve düzenli sağlık kontrollerinden geçirilmediğine dikkati çekerek, uluslararası insan hakları kuruluşlarını bu ihlaller karşısında sorumlu davranmaya çağırdı.

İsrail makamları, haziran ayında 14,5 yıllık mahkumiyeti sona eren sol eğilimli Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) mensubu Bilal Kayid hakkında 6 ay idari tutukluluk kararı vermiş, Kayid de 15 Haziran'da kararı protesto için açlık grevine başlamıştı. Kayid'e destek vermek için İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinliler 17 Temmuz'da açlık grevine girmişti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement