İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler - Son Dakika
Güncel

İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

26.09.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular için Gazze'de dayanışma gösterisi düzenlendi.

Gazze'deki Kızılhaç binası önünde toplanan Filistinli aileler, yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Gösteriye, tutukluların haklarıyla ilgili kurumlardan temsilciler ve birçok grubun lideri katıldı.

Aynı zamanda Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi de dün hayatını kaybeden Filistinli mahkum Yasir Hamduna için bir taziye çadırı kurdu.

İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Yasir Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde daha fazla hasta Filistinli tutuklunun ölme ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Salih, Dünya Sağlık Örgütü'nden tarafsız doktorlardan bir komite oluşturarak, tutukluların muayene edilmesini ve sağlık şartlarının kontrol edilmesini talep etti.

İsrail hapishanesinde sağlık sorunları yaşayan 41 yaşındaki Filistinli mahkum Hamduna, Raymond Hapishanesi'nden Soroka Hastanesi'ne nakledilmesinin ardından sabah saatlerinde beyin damarının tıkanması sonucunda meydana gelen inme nedeniyle hayatını kaybetmişti. Hakkında 14 yıl hapis kararı verilen Hamduna'nın sağlık sorunları yaşadığı, bunların bir kısmının da 2003 yılında İsrailli gardiyanların uyguladığı şiddetten kaynaklandığı ifade ediliyor.

Hamduna'nın ölümünün ardından Filistinli mahkumlar, İsrail'in ihlallerini protesto etmek için üç günlük açlık grevi başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement