İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes - Son Dakika
Güncel

İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes

İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için yol haritasını belirledi.

01.09.2014 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar'ın, 51 gün süren İsrail saldırılarının ardından, ateşkesin sağlandığı Gazze'nin imarı için yol haritasını belirlediği bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Heniyye'yi arayarak, "Gazze, Araplar'ın ve Müslümanların başını yüceltti. Katar, Gazze'nin imarı için yol haritasını belirledi" dediği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca Heniyye'nin, "Filistin halkı, Katar'ın İsrail'in Gazze saldırılarının durdurulması için harcadığı bölgesel ve uluslararası çabalar ile Filistin'e verdiği destek başta olmak üzere izlediği asil tutumundan ötürü gurur duyuyor" ifadesine yer verildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 67 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 72 kişi yaşamını yitirdi. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ile Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement