İsrail'in Açtığı Ateşte İspanyol Askeri Öldü - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Açtığı Ateşte İspanyol Askeri Öldü

Lübnan'daki BM misyonunda görev yapan bir İspanyol askeri, İsrail tarafından açılan ateş sonucu öldü.

28.01.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Savunma Bakanlığı, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda görev yapan bir İspanyol askerinin, İsrail tarafından açılan bir ateş sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Basına verilen bilgilerde, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çıkan bir çatışma sırasında, aldığı kurşunla yerde kalan İspanyol askerini kurtarmak için acil yardım sağlık ekiplerinin müdahale etmeye çalıştığı, ancak İsrail tarafından gelen ateşin devam etmesinden dolayı geç müdahale edilebildiği ve askerin kısa sürede öldüğü bildirildi.

Lübnan'daki Miguel Cervantes adlı İspanyol askeri üssüne 20 kilometre mesafede meydana gelen çatışmada ölen İspanyol askerinin 36 yaşında ve bekar olduğu duyuruldu.

Ayrıca İspanyol askerinin öldürülmesi olayından dolayı, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo'nun öngörülen 2 günlük Hindistan ziyaretini iptal ettiği bildirildi. Margallo, Lübnan'da öldürülen İspanyol askerinin başına gelenlerle ilgili olarak Birleşmiş Milletler'den "acil ve geniş kapsamlı bir soruşturma açmasını" istedi.

İspanya Başabakanı Mariano Rajoy, ilk tepkisini Twitter hesabından yaparak, ölen İspanyol askerinin ailesine başsağlığı mesajı yolladı.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın İspanyol Bakan Margallo'ya telefon ederek, başsağlığı mesajı ilettiği açıklandı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Açtığı Ateşte İspanyol Askeri Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement