İsrail'in El-Halil Kentinde Yeni Konutlar İnşa Etme Planı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in El-Halil Kentinde Yeni Konutlar İnşa Etme Planı

İsrail\'in El-Halil Kentinde Yeni Konutlar İnşa Etme Planı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in El-Halil kentinde yeni yerleşim yerleri inşa etme planının "Son derece kaygı verici" olduğunu bildirdi.

24.08.2016 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in El-Halil kentinde yeni yerleşim yerleri inşa etme planının "Son derece kaygı verici" olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'a, günlük basın brifingi sırasında İsrail'in El-Halil şehrinde yeni konutlar inşa etme planına dair haberler soruldu.

İsrail'in El-Halil'deki askeri kamp alanında yeni evler yapmayı planladıklarına dair haberleri gördüklerini belirten Toner, şunları söyledi:

"Eğer haberler doğruysa, bu şehirdeki sivil İsrailli yerleşimcileri artırmaya yönelik bir çaba olarak görülüyor. En azından kısmen Filistinlilerin sahip olduğu bir alanda yerleşim yerini genişletmeye dönük son derece kaygı verici bir adımı gösteriyor. Her türlü yerleşim alanı aktivitesine güçlü şekilde karşı çıkıyoruz, bu barışa zarar veriyor. Bu tür adımların İsrail'in daha önce ifade ettiği iki devletli çözümü başarmaya dair istekliliğiyle örtüşmediğini defalarca söyledik."

Toner, İsrailli yetkililerin ayrıca El-Halil tepelerinde Filistinlilere ait 7 evin yıkılması talimatı verdiğinin de hatırlatılması üzerine, "İsrailli otoriteler tarafından sadece El-Halil tepelerinde değil Batı Şeria ve Doğu Kudüs boyunca yerleşim alanlarının yıkılması oranın büyümesinden endişe duyuyoruz. İsrailli yetkililere bu konudaki endişelerimizi iletiyoruz." dedi.

İsrail'in Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail hükümetinin, El-Halil kentinin merkezinde bulunan yerleşim biriminde yeni konutlar inşa etmeyi planladığı belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail ve Filistin'e seyahat uyarısı

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarının İsrail, Batı Şeria ve Gazze'ye seyahatleri konusunda daha önce yayımladığı uyarıyı yineledi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Amerikan vatandaşlarının Gazze'ye gitmemeleri, Gazze'de olanlarının ise geçiş noktaları açıkken bir an önce oradan ayrılmaları uyarısı yapıldı.

İsrail ve Batı Şeria'da güvenlik durumunun karmaşık olmayı sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, ABD vatandaşlarının seyahatleri sırasında dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, son uyarının 15 Aralık 2015'te yapılanın yerine geçeceği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in El-Halil Kentinde Yeni Konutlar İnşa Etme Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement