İsrail'in Eski Başbakanı Bir Rüşvet Davasında Daha Suçlu Bulundu - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Eski Başbakanı Bir Rüşvet Davasında Daha Suçlu Bulundu

İsrail\'in Eski Başbakanı Bir Rüşvet Davasında Daha Suçlu Bulundu

İsrail'in eski başbakanı Ehud Olmert, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı 'nakit zarfları' davasında suçlu bulunarak altı yıl hapis cezasına çarptırıldı.

30.03.2015 12:15  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in eski Başbakanı Ehud Olmert, ABD'li bir iş adamından rüşvet aldığı gerekçesiyle hakkında açılan yolsuzluk davalarında yeniden yargılandı, suçlu bulundu. Eski İsrail başbakana dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlamalarından suçlu bulunarak altı yıl hapis cezası verildi.

154 BİN DOLAR RÜŞVET ALMIŞ

Kudüs Bölge Mahkemesi'nde görülen davanın seyrini, Olmert'in eski yardımcılarından birinin verdiği ifade değiştirdi. Eski İsrail başbakanı dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlamalarından suçlu bulundu. Yardımcısının tanıklığıyla, bakan olduğu dönemde bir işadamından 154 bin dolar rüşvet aldığı tespit edilen Olmert'e verilecek ceza Mayıs ayındaki duruşmada belli olacak. Olmert'in avukatları, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

YENİDEN YARGILANDI, CEZA ALDI

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 2012 yılında Amerikalı iş adamı Morris Talansky'den içi yüz binlerce dolar para dolu zarflar kabul ettiğini içeren davalardan beraat etmişti. Başbakan olmadan önce kazandığı dava, Olmert için büyük bir galibiyet olarak görülmüştü. Ancak Olmert'in eski büro müdürü ve sırdaşı Shula Zaken'in devlet tanığı olarak ifade vermesi ve yasa dışı bir şekilde para kabul ettiğine ilişkin ses kayıtlarını sunması sonucu eski başbakan yeniden yargılandı. Kudüs bölge mahkemesindeki jüri, Olmert'in Talansky'nin teklif ettiği rüşveti kabul ettiğini tespit etti ve Olmert'in bu parayı hala gizli bir kasada tuttuğuna hükmetti.

KARAR ONANIRSA HAPSE GİRECEK

Temyiz mahkemesinin kararı onaması durumunda Olmert demir parmaklıklar arkasına gönderilecek.

İSTİFA ETMİŞTİ

Filistinlilerle barış görüşmeleri sürerken Olmert hakkında yolsuzluk yaptığı iddialarının ortaya atıldığı 2008 yılında istifa etmiş, 2009 yılında seçimlerin yapılmasının ardından görevini devretmişti. Olmert'in bıraktığı boşluk, şimdiki Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından doldurulmuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Eski Başbakanı Bir Rüşvet Davasında Daha Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • the: sadece 154 bin dolar mı?vallahi yazık adama türkiye ye gel de usül öğren bizimkilerin koluna taktığı saatin parası bile değil 154 bin:)hem ceza falanda yok hukukta yok yargılanmazsın:)halk hep seni seçer kendisinin açlıktan nefesi kokarken. . hem sorgulamazlar da çünkü türkiye de koyunlarda oy kullanabiliyor, gel kardeşim sen şöyle yanımıza 2 0 Yanıtla
  • ombudsman: Bizde düz memurlar alıyor bu rakamı kendini harcamış! 1 0 Yanıtla
  • EBU KEŞKÜL ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: ANLAYAN VARSA SÖYLESİN BANA BU ADAMLAR NEYİN NESİ ? MASONUYDU FASONUYDU HEP KARANLIK İŞLER BUNLARDA DÜNYAYI AVUÇLARINA ALMIŞLAR TEK KONU PARA AMARİKA NİYE BUNLARA TAPIYO ? NE PETROLU VAR NE MADENİ BAK ARAPLAR PETROL OKYANUSU AMA YİNEDE HEP BUNLARIN YANINDA Bİ ŞEYLER VAR AMARİKALILARI DAHİ KAFAKOLA ALABİLECEK GİZLİ Bİ ŞEYLER VAR SAKIN BANA DELİ DEMEYİN AKLIMA GELEN NE BİLİYONUZ MU ? HANİ SÜLEYMAN PEYGAMBERİN CİNLERİ VARDI YA MABET YAPAN . . . . . DAHA ÖNCE DE BUNLARA GELEN HARUT MARUT MELEKLERİ BUNLARIN GİZLİ Bİ ŞEYLERİ VAR BUNLARIN CİNLERLE YADA ÖYLE Bİ ŞEYLERLE BAĞLANTISI VAR YOKSA BİR AVUÇLAR AMA YAPTIKLARI ORTADA . . . . 0 0 Yanıtla
  • Zülfikar..: Bu adam akp'ye gelip,biraz ne nasıl araklanır stajı yapsın.. 0 0 Yanıtla

Advertisement