İsrail'in "Ezan Yasağı" Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika
Güncel

İsrail'in "Ezan Yasağı" Yasa Tasarısına Tepki

İsrail\'in "Ezan Yasağı" Yasa Tasarısına Tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi üniversite öğrencileri, İsrail'in, ülkede ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısına tepki gösterdi.

01.04.2017 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi üniversite öğrencileri, İsrail'in, ülkede ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısına tepki gösterdi.

AGD Trabzon Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Ahmet Faik Barutçu Kütüphanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Korkut, Batı'da ve İsrail'de, İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırıların artarak devam ettiğini söyledi.

İsrail'in, Kudüs'te ezan okunmasını yasaklamaya çalıştığını, Avrupa'da da başörtüsüne yönelik kısıtlamaların tekrar gündemde olduğunu vurgulayan Korkut, şunları söyledi:

"İslam coğrafyasının bağrına saplanmış bir hançer olan İsrail, hem Müslümanlara yönelik fiziksel kıyıma hem de psikolojik baskıya devam etmektedir. Herkes biliyor ki İsrail'in en önemli ihraç ürünü terördür. İsrail, başta Filistin toprakları olmak üzere İslam coğrafyasının her noktasına ve tüm dünyaya terör ihraç ederek varlığını ikame etmektedir. Milyonlarca Müslüman'ın ve masun insanın katili İsrail'dir. İşte bu İsrail'in sözde parlamentosu Knesset, bu günlerde Kudüs'te ezan okunmasına yasak getirmenin peşindedir. İsrail parlamentosu ezan sesine gürültü deme küstahlığında bulunmuştur."

Kudüs'ün, Mekke ve Medine'den sonra tüm Müslümanlar için en önemli kutsal mekan olduğunu hatırlatan Korkut, "Ezan, Müslümanlar için bir coğrafyadaki varlığın ve bağımsızlığın göstergesidir. Ezanı yasaklamak İslam'ın ve Müslümanların bir coğrafyadaki tüm varlığını inkar etmek ve yok saymaktır. Elbette bu küstahlığa başta Müslüman Kudüs halkı olmak üzere tüm Müslümanlar en sert cevabı verecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in 'Ezan Yasağı' Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement