İsrail'in Filistin İşgali - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistin İşgali

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, "Bizden Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler.

24.06.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, "Bizden Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Asla vazgeçmeyeceğiz."

Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen AGD Elazığ Şubesi üyeleri, tekbir getirerek, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına konuşan Koca, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ramazan ayında olduklarını anımsatarak, "Dünyanın her yerinde, varlıklı ya da yoksul, mazereti olmayan tüm Müslümanların oruç tuttuğu, akşam ezanı ile birlikte iftar ettiği günlerdeyiz. Doğuda Endonezya'dan batıda Fas'a kadar uzanan İslam coğrafyasında besmele ile oturulan iftar ve sahur sofraları kuruluyor, teravihler kılınıyor, ramazan bereketi yaşanıyor." diye konuştu.

Koca, diğer taraftan İslam coğrafyasının birçok bölgesinde yaşanan çatışma, patlama, karmaşa ve belirsizliğin son bulmadığını aktardı.

"İftar ve sahurlarını sokaklarda, çadırlarında bir lokma ekmek ve bir bardak su ile yapan kardeşlerimiz var" diyen Koca, şöyle devam etti:

"Bizim için İstanbul, Edirne, Bursa, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa ne ise Bağdat, Şam, Beyrut, Tahran, Kahire de odur. Bizim için Mekke ve Medine nasıl mukaddes beldelerse aynı şekilde Filistin toprakları ve Kudüs de mukaddes beldelerdir. Bugün Filistin ve Kudüs işgal altındadır. İsrail'in işgali altındadır. Emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezler Müslümanlardan bu işgali unutmalarını istemektedirler. Bizden Filistin ve Kudüs davamızdan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden ilk kıblemize sahip çıkmaktan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Asla vazgeçmeyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistin İşgali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement