İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

Kudüs'te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından İsrail güçlerince vurularak öldürülen Filistinli Şeludi'nin annesi Şerif: "Beş çocuğumla ortada kaldık.

19.11.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kudüs'te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından İsrail güçlerince vurularak öldürüldükten sonra bu sabah da evi yıkılan Abdurrahman eş-Şeludi'nin annesi İnas eş-Şerif, "Beş çocuğumla ortada kaldık. Durumumuz çok kötü, ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

İsrailli yetkililerin evlerini yıkmadan 3 gün önce boşaltmaları için uyarı gönderdiğini belirten Şerif, şunları söyledi:

"Dün gece yarısından sonra saat 01.00'da geldiler. Bizi dışarı çıkarıp evimizi yıktılar. Beş çocuğumla ortada kaldık. Durumumuz çok kötü, ne yapacağız bilmiyorum."

Amca Abdülkerim Eş-Şeludi ise yıkımın "siyasi" olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"Fayda sağlamayacağını bildikleri için evi boşaltın uyarısından sonra mahkemeye itiraz etmediler. Sadece beklediler. Zaten bu siyasi bir karar. Oğlunun  cezasını ailesine ödetmek, tüm aileyi cezalandırmak hangi hukukta yer alır. İsrail'in bu yaptığı çözüm sağlamaz, insanları daha fazla şiddete iter."

Kudüs'te 22 Ekim Çarşamba günü bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise ölmüştü. Aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan aracın sürücüsü Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi ise İsrail polisi tarafından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Şeludi'nin, Kudüs'ün güneydoğusundaki Silvan'da yer alan evi bu sabah İsrail güçlerince yıkılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki son saldırılara katılan Filistinlilerin evlerini yıkma emri verirken, bu saldırıları "kışkırtanlara" verilecek cezaları da arttırma kararı aldı. Söz konusu kararların, "ülke genelinde güvenliği arttırmak üzere uygulanacak tedbirlere ilave olarak alındığı" ifade edildi.

Kudüs'te dün sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişinin, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, saldırganların Doğu Kudüslü" olduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmış, bazı Filistinliler askerlerin kullandığı plastik mermi ile yaralanmıştı.

Kudüs'ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin de dün akşam saatlerinde Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı açıklanmıştı. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement