İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

Birleşik Arap Listesi lideri Eymen Avde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Filistinlilerin evlerini yıkma sorununa ilişkin öneri sunacakları sözü verdiğini" belirtti.

21.05.2015 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Arap Listesi lideri Eymen Avde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "Filistinlilerin evlerini yıkma sorununa ilişkin öneri sunacakları sözü verdiğini" belirtti.

Avde, yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'nun talebi üzerinde Batı Kudüs'teki İsrail hükümet konağında görüştüklerini aktararak, "Görüşmede Netanyahu, evlerin yıkımı ve inşası sorununa ilişkin bir çözüm önerisi sunacakları sözünü verdi" ifadesini kullandı.

İkili görüşmede, siyasi konuların yanı sıra Arap vatandaşlarının çalışma ve konut gibi sorunlarının ele alındığı ancak açıklamaların ötesine geçilemediğin  belirten Avde, "Netanyahu konut sorununa çözüm bulacağına ilişkin söz veriyor. Ancak evlerin yıkılmasına çözüm bulacak gerçek bir plan sunulmadan güvenemeyiz. Görüşmede ayrıca tartışılan Filistin sorunu konusunda, temel ve prensip anlaşmazlığı var" yorumunu yaptı.

İsrail'de 17 Mart'ta gerçekleştirilen erken genel seçimlerde Birleşik Arap Listesi, 120 sandalyeli mecliste 13 koltuk elde etmişti.

İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. Tel Aviv yönetimi, İsrail vatandaşlığı alan söz konusu Filistinlileri "İsrailli Arap" diye tanımlıyor.

Filistinliler ise İsrail'i "işgalci" gördükleri için bu bölgeyi "1948 toprakları" olarak nitelendiriyor. İsrail'in 1967'de işgal ettiği Gazze ve Batı Şeria'da ise yaklaşık 4 milyon Filistinli yaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement