İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

Hamas ve İslami Cihad, "Kudüs intifadası"na (ayaklanma) destek için Gazze'de gösteri düzenledi.

21.01.2016 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas ve İslami Cihad, "Kudüs intifadası"na (ayaklanma) destek için Gazze'de gösteri düzenledi.

Hamas ve İslami Cihad tarafından düzenlenen eylemde, Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, İsrail'in aleyhinde slogan attı.

Hamaslı yetkililerden İsmail Rıdvan, İsrail'in engelleme girişimlerine rağmen "Kudüs intifadasının" amacına ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirterek, "İsrail'in hesap vermeden halkımıza yönelik işlediği suçlar, açık alanda gerçekleştirdiği infazlar devam edemez" dedi.

Rıdvan, Filistinli gruplardan, intifadaya tam katılım beklendiğini söyleyerek, Batı Şeria'daki gençlerin bir araya gelmesi ve "İşgalci İsrail"e karşı mücadele yollarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Arap ve Müslüman ülkelerin, Filistinlilere destek olması ve ümmet meselelerinden bihaber olmaması gerektiğini vurgulayan Rıdvan, uluslararası hukuk kuruluşlarını, İsrail ve işlediği suçlar aleyhinde dava açmaya çağırdı.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Bataş ise "İşgalci İsrail'e karşı yürütülen savaş durmayacak, devam edecektir. Aleyhimizde işlenen tüm kanlı ve sert uygulamalara rağmen topraklarımızdan taviz vermeyeceğiz, işgali meşrulaştırmayacağız" diye konuştu.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement