İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Adana, Mersin ve Hatay'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

11.07.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin ve Hatay'da cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Adana'da 5 Ocak Meydanı Kemeraltı Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş, okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından tekbirler eşliğinde sloganlar attı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grup arasında kadın ve çocuklar da yer aldı.

Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği üyesi Bilal Düzbayır, yaşananlara tepki göstererek, İsrail'in hem İslam coğrafyası hem de tüm insanlık için tehdit olduğunu söyledi.

İsrail'in her ramazan bu tür saldırılarda bulunduğunu belirten Düzbayır, şunları kaydetti:

"İsrail'in özelde Filistin topraklarında ve genelde İslam coğrafyasının tamamında estirdiği terör, her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da şiddetini artırmıştır. Özellikle ramazanı Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmek, siyonizm düşüncesinin karakteristiğidir. İsrail kendisini tanıyan ya da tanımayan tüm İslam ülkelerinde terör faaliyetlerinin planlayıcısı, uygulayıcısı ve destekçisidir. Bugün Suriye ve Irak'ta yaşanan kaosun sebebi siyonizmdir. Arakan'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne Müslümanlara yönelik tüm şiddet olaylarının arkasında İsrail vardır. İsrail'in rutine bağladığı terör olaylarına karşı tepkisizlik, Irak ve Suriye'de yaşanılan parçalanma sürecine karşı duyarsızlık başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasını adım adım daha büyük bir felakete doğru götürüyor. Müslümanlar siyonizmin ve siyonist İsrail'in tuzaklarına düşmemelidir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır."

Açıklamanın ardından Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar okundu.

Mersin

İHH İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti.

Cami çıkışında çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan İHH Mersin Şubesi Başkanı Mesut Kayacı, Gazze'nin hali hazırda dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olduğunu ve Gazze halkının ramazan ayında böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalmalarıyla şartların daha da zor olduğunu söyledi.

Kayacı, Filistin'de yaşanan "vahşet" karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdıklarını belirterek, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından Gazze'de öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılıp dualar eden grup, olaysız şekilde dağıldı.

Hatay

İskenderun ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kaptan Paşa Camisi'nde cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazından sonra İskenderun Filistin Gönüllüleri Platformu adına açıklama yapan Sağlık-Sen İskenderun Temsilcisi Fazıl Geçer, Filistin toprağının "kan ağladığını" söyledi.

Geçer, saldırılar karşısında başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdıklarını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement