İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Anığı: "İsrail'in bu zalimane tuttumu insanların insana, barışa ve adalete olan umudunu yerle bir ediyor"

20.07.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, " İsrail'in bu zalimane tuttumu insanların insana, barışa ve adalete olan umudunu yerle bir ediyor" dedi.

Anığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılamaması ve enkaz altındaki ölülerin ağır bombardıman altından çıkarılamamasına tepki gösterdi.

İsrail'in, Filistin ve Gazze'ye saldırılarının periyodik anlamda 3-4 yılda bir gerçekleştiğini dile getiren Anığı, "En son 2011'de Mavi Marmara saldırısı gerçekleşti. Uluslararası sularda hedefleri sadece insani yardım malzemesi taşıyıp Gazze'deki mazlum insanlara yardım etme gayreti olan 10 kardeşimiz şehit edildi" dedi.

İsrail'in saldırılarının haydutça olduğunu ve bu anlayışın 60 yıldır devam ettiğini ifade eden Anığı, şöyle konuştu:

"En son 7 Temmuz'da havadan başlayan saldırılar, son birkaç gündür kara operasyonu ile devam etmektedir. Bununla ilgili dün gece yapılan saldırılarda 40 kişinin öldüğü 400'ten fazla yaralının olduğunu büyük bir acıyla öğrendik. Hepimiz bu mübarek ayın, mübarek saatlerin içerisinde Müslüman kardeşlerimizin zulüm altında olduğunu seyrediyoruz. İsrail'in bu zalimane tuttumu insanların insana, barışa ve adalete olan umudunu yerle bir ediyor. Biz bundan hareketle yeryüzündeki bütün zalimleri lanetliyoruz. İsrail'in bu tutumunun ona çok pahalıya mal olacağına inanıyoruz. Yeryüzünde adalete, insani değerlere ve hakkaniyete inanan insanların vicdanlarının artık ayağa kalkacağına inanıyoruz. Dili, dini, rengi, ırkı ve inancı ne olursa olsun bütün yeryüzü mazlumlarının bundan sonra daha mutlu bir dünyada yaşayacaklarına inanıyoruz."

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir ise İsrail'in ramazan ayında insanlığın vicdanını yaralayan saldırılar gerçekleştirmesini lanetlediğini söyledi.

Allah'tan dua etmekten, merhamet istemekten başka çare olmadığına değinen Aydemir, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimiz orada ölüyor ve bizler burada elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz. Allah'ın laneti üzerlerine olsun. Bu ramazan günü hatırına Gazze'deki kardeşlerimize güç verir ve İsrail'i de tüm lanetiyle boğar İnşallah. Netanyahu ve emrindekileri de lanetleliyoruz. Elimiz iki dünyada da yakalarında olacaktır. Onun ve onun emrine uyan vicdansız karar verici İsrailli generaller, verdikleri kararlarla iki dünyadada muaffak olamayacaklar. Ariel Şaron'un sonunu gördünüz. Yıllarca yoğun bakımda kalacak şekilde Allah onun canını aldı. Eminim ki Netanyahu ve onun yol arkadaşlarının akıbeti de aynı olacak." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement