İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

Diyarbakır'daki 69 sivil toplum kuruluşunun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geçen hafta başlattığı iki günlük "Filistin için dua seferberliği nöbetine" bu hafta da devam edildi.

21.07.2014 05:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki 69 sivil toplum kuruluşunun, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla geçen hafta başlattığı iki günlük "Filistin için dua seferberliği nöbetine" bu hafta da devam edildi.

İftardan sonra seccadeleri ile Dağkapı Meydanı'na gelen sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, teravih namazını burada kıldıktan sonra İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gazze için yapılan video gösterimiyle devam eden programda, sık sık tekbirler getirilerek, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Gazze'ye selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, Gazze'de İsrail'in saldırılarına maruz kalan Müslümanlara dua etmek için toplandıklarını söyledi.

Memiş, İsrail'in 1969 yılında Mescid-i Aksa saldırısında dönemin başbakanı Golda Meir'in, "Ben korkudan sabaha kadar titreyerek uyuyamadım. Sabaha kadar Müslümanların dört bir yandan Kudüs'ü çevireceğini zannediyordum. Oysa ki sabah uyandığımda baktım ki ne yaparsak bu ümmet hep sessiz kalacak ve bu Müslümanlar hep uyuyan Müslüman olarak kalacaklar" sözlerini hatırlatarak, eski başbakanlardan rahmetli Necmettin Erbakan'ın da "Fiili icraata geçmek gerekir. Lakin İsrail laftan anlamaz. İsrail ancak güçten anlar" ifadesine değindi.

"Gazeteciler, 1986 yılında Şimon Peres'e, 'Kur'an-ı Kerim'de sizin devletinizin yok olacağı müjdesi veriliyor' diyor. Peres ise buna karşılık şunu söylüyor: Kur'an'ın bahsettiği Müslümanlar hele bir gelsin, o zaman düşünürüz" dediğini belirten Memiş, "Allah'ın izniyle artık Müslümanlar uyanmış İsrail'i kanla boğacak ve İsrail devletini onların başına yıkacaktır" dedi.

Bugün " Venezuela, Şili" gibi ülkeler ile Türkiye, İran ve Katar dışındaki İslam ülkelerinin sessizliğe büründüğünü anlatan Memiş, şöyle konuştu:

" Hepsi sessizliğe bürünmüş ve adeta Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmışlardır. Bu yüzden yarın Gazze'deki kardeşlerimiz bütün Müslümanları Allah'a şikayet ettiğinde işte bizler de kendi üzerimize düşen görevleri yerine getirememişsek, ahirette bunun hesabını vereceğiz. Rabbim, yaptığınız, yapacağınız maddi ve manevi hayırlardan dolayı hepinizden razı olsun."

İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısında yaralanan Mehmet Ali Zeybek de İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu öldürülen çocukları gördükçe psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti.

Filistin meselesinin bir toprak meselesi olmadığına işaret eden Zeybek, "Eğer onlar bizlere dünya Müslümanlarına haklarını helal etmezlerse Allah'la biz nasıl yüzleşeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'ye maddi ve manevi bir koridor açılmasının gerektiğini vurgulayan Zeybek, İsrail ile tüm Müslüman düşmanlarının mallarının boykot edilmesi gerektiğini dile getirdi, Filistinlilere yardım çağrısında bulundu.

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement