İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Konya ve Beyşehir ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

22.07.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya ve Beyşehir ilçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Alaaddin Bulvarı'nda toplanan DİSK üyesi bir grup, İsrail aleyhine taşıdıkları dövizlerle yürüyüş düzenledi. Filistin bayrakları ile Zafer Meydanı'na yürüyen grup, "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganları attı.

DİSK Konya Temsilcisi Ali Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye saldırısı sonucu yüzlerce Filistinli'nin hayatını kaybettiğini anımsattı.

İsrail'in tarihinde birçok kez yaptığı gibi sivilleri hedef aldığını belirten Özçelik, "Yüzlerce insan öldü, yüzlercesi yaralandı. Binlercesinin ocaklarına ateş düştü. İsrail, plajda oyun oynayan çocukları bombalayacak kadar gözü dönmüş bir şiddet ile kan dökmeye devam ediyor. Filistin'de İsrail'e 'dur' demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa 'hayır' demektir" diye konuştu.

Beyşehir ilçesinde de öğle namazının ardından Merkez Çarşı Camisi önünde toplanan grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Memur-Sen İlçe Başkanı Halil Yavşil, yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırıları devam ederken, Müslümanların bu duruma sessiz kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

Gazze halkının mücadelesinin İslam dünyasına örnek olması gerektiğini vurgulayan Yavşil, "Bu direniş karşısında siyonistler bir gün mutlaka büyük bir hezimet yaşayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınıp, dua edildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement