İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail\'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi -

İsrail'in Gazze'ye yönelik iki haftayı aşkındır devam eden saldırıları Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

25.07.2014 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye yönelik iki haftayı aşkındır devam eden saldırıları Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Dünya Kudüs Günü kapsamında Lahey Adalet Divanı önünde ve Lahey'deki Transvaal semtinde düzenlenen iki ayrı gösteride, İsrail'in saldırıları kınandı.

Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'de soykırıma son", "Filistin'e özgürlük", "İsrail, Gazze saldırılarına son ver" ve "Filistin Filistin halkınındır" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, sık sık tekbir getirerek Gazze'ye destek mesajı verdi.

"Kudüs Komitesi"nin Lahey Adalet Divanı önünde düzenlediği gösteride grup adına konuşan İsmail Karabağ, başta Filistin olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanların çeşitli saldırılar ve eziyetlere maruz kaldığını söyledi.

Gazze'de şu anda bir insanlık faciasının yaşandığını belirten Karabağ, batılı devletlerin mazlum Filistin halkının ölümüne seyirci kaldığını dile getirdi. Yaşanan bu sessizliği kınadıklarını kaydeden Karabağ, Birleşmiş Milletler'in (BM) saldırıları durdurmak için harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Filistin toprağı olan Kudüs'ün işgal altında olduğuna da değinen Karabağ, bu mübarek toprakların özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

-Lahey

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement