İsrail'in Gazze Saldırısını Turistlere Anlattılar - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırısını Turistlere Anlattılar

İsrail\'in Gazze Saldırısını Turistlere Anlattılar

İstanbul’da, ‘Ya sen susacak mısın’ sloganı etrafında buluşan bir grup Sultanahmet meydanında turistlere İsrail’in Gazze saldırısını anlattı.

16.07.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, 'Ya sen susacak mısın' sloganı etrafında buluşan bir grup Sultanahmet meydanında turistlere İsrail'in Gazze saldırısını anlattı.

Buluşma öncesi grup adına basın açıklamasını yapan Umut Yanlık, şunları söyledi: 'Biz, 'Ya sen susacak mısın' sloganı etrafında bir araya gelen duyarlı bir grup insanız. Ağırlıkla eğitimcileriz. İstanbul'un farklı ilçelerinde yaşamaktayız. İsrail'in mazlum insanlara yaşattığı acıları protesto etmeye çalışıyoruz. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınamak için Pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlara gelen yolcular bölümünde bir protesto eylemi yaptık. Birçok dilde hazırlanan dövizleri elimize alarak Gazze'de yaşanan vahşeti dışarıdan gelen insanlara anlatmaya çalıştık. Biz sıradan insanlarız. Bu eylemi hiçbir grup, cemaat ve çevre adına değil sadece insanlık vicdanı adına yapıyoruz. Bu tür eylemleri yapan herkesi de takdir ediyoruz."

Sultanahmet meydanında Filistin ve Gazze'nin sesini dünyaya duyurmak için toplandıklarını anlatan Yanlık, şöyle konuştu: "Her vicdan sahibi insanların ve duyarlı müslümanların çeşitli ortamlarda özellikle hava meydanlarında ve turistlerin yoğun olduğu yerlerde İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü vahşeti ve işgali protesto eden eylemler yapmasını öneriyoruz. Bu vesileyle bütün dünyayı medya gücü ile kandıran Siyonistlerin gerçek yüzünü göstermek için bu tür eylemlere devam edeceğiz."

Basın açıklamasında hazır bulunan Eğitimci Mahmut Balcı da,

burada bir gösteri için değil özellikle turistlere seslenmek için toplandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak kısa da olsa pazar günü Atatürk havalimanında başlayan ve devam edecek olan bu eylemlerle ilgili bazı açıklama yapmak gerekiyor. Her ne kadar İsrail'in ateşkesi kabul ettiğine dair haberler gelse de İsrail'in verdiği sözlerde duracağından kuşku duymak gerekir. Çünkü İsrail bunu hep yapmaktadır." Mazlumlar için yapılan tüm eylemleri desteklediklerini anlatan Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak, aynı zamanda biraz yeni yol ve yöntemler denemek gerekir diye düşünüyoruz. Bulunduğumuz bölge ne yazık ki daha çok turistik bir bölge haline geldi. Bir ülkeye giden her turist artık o ülkenin bir fahri elçisi sayılır. Kültürümüzde elçiye zeval olmaz derler. Biz Müslümanlar hangi ülkeden ve her inançtan olursa olsun ülkemize gelen her yabancıya iyi davranırız. Çünkü müslümanız ve müslümanlık bizden el emin gibi olmayı emreder. Bu günlerde buralara gelen ve bir süre sonra Türkiye'den dönen her turistin müslümanlar hakkında şunları söylemesini düşünüyoruz. 'Türkiye halkının çoğu müslümandır ve İsrail'in terörist olarak ilan ettikleri Filistinlileri çok seviyorlar." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırısını Turistlere Anlattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement