İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "İsrail halkı maalesef Filistin halkını ezmeye devam ediyor.

18.07.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında, "İsrail halkı maalesef Filistin halkını ezmeye devam ediyor. Özellikle hava harekatından sonra kara harekatının başlaması direk kitlesel öldürmelere olacağının habercisidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz başkanlığındaki heyeti kabul etti. Kabulde, Öz'e AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türkleri böylesi anlamlı ve önemli bir günde yalnız bırakmadıkları için heyete teşekkür etti. Barış ve Özgürlük Bayramı'nın Kıbrıs Türkü için çok önemli olduğunu kaydeden Eroğlu, "O günleri yaşayan bir kişi olarak nerelerden nerelere geldiğimizi, kimlerle geldiğimizi gayet iyi bilmekteyim. Bu anlamlı günde anavatan Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve anavatandaki kardeşlerimize minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1974 öncesine dönmeyi kimsenin istemediğini çünkü o günlerin karanlık günler olduğuna işaret etti. Türk tarafının, Barış Harekatı'ndan sonra bir devlet kurmasına rağmen bir federal devlete karşı olmadığını ortaya koyduğunu kaydeden Eroğlu, müzakerelerin çok uzadığını ve bir çözüme ihtiyacı olmadığını göstermeye çalışan Rum tarafının müzakere masasında zamana oynamaya devam ettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye saldırısı -

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Derviş Eroğlu, olayın kendilerini üzdüğünü, ABD'den çıkan seslerin de sanki "İsrail nefsi müdafaa yapıyor" şeklinde geldiğini kaydetti.

"İsrail halkı maalesef Filistin halkını ezmeye devam ediyor" diyen Eroğlu, özellikle hava harekatından sonra kara harekatının başlamasının doğrudan kitlesel cinayetlerin habercisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, yaşanan katliama dünyanın neden sessiz kaldığını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dışında ses veren herhangi bir ülke göremiyoruz. Ne Avrupa Birliği'nden ses çıktı ne de ABD'den. Oysa ki yokluklar içerisinde mücadele eden bir Filistin halkı ve onları yıllardan beri ezmeye çalışan İsrail hükümeti ve yöneticisi var. Bunlar çok yanlış şeylerdir. Sadece Türkiye'nin ses çıkarması, Filistin halkını koruması olumlu sonuç almaya yeterli olmayacak. Diğer büyük devletlerin de bu çağda füzelerle ve tanklarla Filistin halkını ezen İsrail'e dur demesi lazım. Durmadığı takdirde ne yapılması gerektiğini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bir karara bağlaması gerekir." - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement