İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

ARAP DER Genel Başkanı Kırboğa: ''İsrail kanlı ellerini bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde tekrar kanla yıkamıştır" Uşak'ta, İsrail'in saldırılarına karşı protesto gösterisi yapıldı.

18.07.2014 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araplar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "İsrail kanlı ellerini bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde tekrar kanla yıkamıştır" dedi.

Kırboğa, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını sert bir dille eleştirdi.

İsrail'in Gazze'yi uzun yıllardan beri insanlık dışı bir abluka altında tuttuğunu ifade eden Kırboğa, dünya kamuoyunun gözleri önünde soykırımın uygulandığını söyledi.

Kırboğa, Ortadoğu'da oluşturulmak istenen barış ve istikrarın en büyük tehdidinin İsrail'in olduğunu ifare erenem şöyle konuştu:

"İsrail terör devleti yaptığı katliamlarda son derece pervasız, adeta dünyaya meydan okurcasına davranmıştır. Şüphesiz bu tavır da Birleşmiş Milletler, NATO ve diğer uluslararası kuruluşların sorumlulukları göz ardı edilemez. Irak, İran ve Afganistan gibi İslam ülkelerindeki en ufak gelişmeleri dünya kamuoyuna taşıyan ve hiçbir müsamaha göstermeyen uluslararası kuruluşların, İsrail Devleti'ne gösterdikleri tolerans bizler ve bölge halklarının zihinlerinde derin yaralar bırakmaktadır. Filistin topraklarında ve özellikle Gazze'de yaşanan insanlık dışı uygulamalar bu güne kadar bir şekilde dünya kamuoyunun gözünden kaçırılıyor örtülüyordu. İsrail terör hareketi bölgedeki katliam ve insanlık dışı uygulamaları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir. İsrail kanlı ellerini bir kez daha tüm dünyanın gözü önünde tekrar kanla yıkamıştır."

Dünya ülkelerinin yaşanan bu acıya "dur" demesi gerektiğini vurgulayan Kırboğa, son yaşanan katliamın sorumluların ise uluslararası mahkemelerde yargılanmasını ve yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini aktardı.

Uşak'ta, İsrail'in saldırıları protesto edildi

Ulu Cami'nde kılınan ikindi namazı sonrası cami avlusunda toplananlar, Filistin'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti. Buradan Uşak Belediyesi önüne geçen Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu ile Anadolu Gençlik Derneği Uşak Şubesi üyeleri, slogan atarak İsmet Paşa Caddesi'nden Tiritoğlu Parkı'na kadar yürüdü.

Hayrat Vakfı Uşak Temsilcisi Mustafa Yanki, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in karakterine uygun bir şekilde, insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ettiğini söyledi.

Hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının her geçen gün arttığını, Gazze'de kötü olan insani durumun dayanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayan Yanki, şöyle konuştu:

"Terör devleti İsrail, ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. Günlerdir sahur ve iftar vakti, sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var. Ramazan ayında tüm insani değerleri İsrail bir kez daha ayaklar altına almış, katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail, insanlığın ortak utancıdır."

Yanki, İsrail'in saldırıları karşısında birlikte hareket etmeyi başaramayan İslam ülkelerinin, siyonistleri cesaretlendirdiğini savunarak Filistin'de yaşanan vahşet ve soykırıma seyirci kalmanın hiçbir erdemli insana ve Müslüman'a yakışmayacağını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement