İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Uşak Üniversitesi Senatosu tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "kınama mesajı" yayınladı.

18.07.2014 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi Senatosu tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "kınama mesajı" yayınladı.

Mesajda, 20. yüzyılın en mağdur halklarından olan ve 21. yüzyıla da en mazlum halk olarak giren Filistinlilerin, yine ramazan ikliminde, bayrama yaklaşılan günlerde korkunç ve insanlık dışı saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

Soykırımı andıran saldırıların, her türlü taşkınlık, şımarıklık ve insanlık dışı tutumlarını haklı göstermeye çalışan bir devlet tarafından yapılmasının oldukça manidar olduğunun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Batı dünyası, İsrail'in bu saldırgan tutumunu kınamak yerine, her zaman olduğu gibi 'İsrail'in kendini savunma hakkı' olarak görmesi, yeri geldiğinde insan hakları havarisi kesilerek ortaya koydukları söylemlerinin tutarsızlığını ve tutumlarının ikiyüzlülüğünü göstermektedir. Daha dün Bosna'da ve bugün de Filistin'de işlenen bu cinayetlere, katliama, çocukların, kadınların, masum sivil halkın bazen plajda, bazen camide, bazen hastanede, bazen evinde, bazen yolda, bazen de alışverişte uğradığı bu insanlık dışı saldırılara sessiz kalması ve hatta 'kendini savunma hakkı' adı altında destek çıkmasını da tarih, acı bir ibret belgesi olarak kaydetmektedir." - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement