İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Kuğulu Park'tan İsrail Büyükelçilik Konutu önüne yürüyüş yaparak, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti.

22.07.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Kuğulu Park'tan İsrail Büyükelçilik Konutu önüne yürüyüş yaparak, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti.

Kuğulu Park'ta toplanan bir grup İHD üyesi, "İsrail'in Gazze'ye saldırısını ve katliamını kınıyoruz" yazılı pankart açarak ve İsrail aleyhine sloganlar atarak İsrail Büyükelçilik Konutu önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İsrail'in Gazze'ye havadan, denizden ve karadan gerçekleştirdiği saldırının iki haftayı bulduğunu belirterek, "Bu saldırılarda 130'u çocuk olmak üzere 570 sivil yaşamını yitirdi. Saldırılar hızından hiçbir şey kesmeden devam ediyor. İsrail'in saldırı, savaş ve insanlığa karşı suç kapsamında gerçekleştirdiği bu eylemlerini kınıyor, saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Filistin halkına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Türkdoğan, İsrail'in Gazze ablukasının 2007'den beri aralıksız sürdüğünü hatırlatarak, "2008 Aralık ve 2009 Ocak aylarında İsrail'in Gazze saldırılarında 960'ı sivil olmak üzere 1434 kişi yaşamını yitirdi. Ölen sivillerden 288'i çocuk, 121'i ise kadın idi. İsrail'in devam eden yıllarda saldırıları aralıksız sürdü" dedi.

Gazze ablukasını kaldırmak amacıyla Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmek isteyen insani yardım heyetine yapılan baskında 9 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Türkdoğan, şunları kaydetti:

"İnsan hakları savunucuları olarak bölgemizde işlenen saldırı suçlarının, soykırım ve insanlığa karşı suçların etkili bir şekilde soruşturulması için başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) yargı yetkisini tanımasını talep ediyoruz. Filistin'in "de facto" bir devlet olarak UCM'ye yaptığı başvurusunun kabul edilmesini ve bir an önce İsrailli yetkililerin işlediği suçların soruşturulmasını talep ediyoruz. BM Güvenlik Konseyini Gazze'de işlenen suçlar ile Suriye Rojava ve Irak'da işlenen suçlar konusunda soruşturma yapmak üzere UCM Başsavcısını görevlendirmesini talep ediyoruz. Türkiye'nin de İsrail ile her türlü diplomatik, askeri, ticari ilişkilerini durdurmasını talep ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement