İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ebu Yusuf: "Abbas, Kerry'ye Mısır tarafından sunulan ateşkese eklenmesi için 5 fikir sundu"

24.07.2014 04:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye Mısır tarafından sunulan ateşkese eklenmesi için 5 fikir sunduğunu belirtti.

Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze ile İsrail arasındaki çatışmaları durdurmak amacıyla Mısır'ın ateşkes girişiminde bulunduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Abbas, ateşkese eklenmesi talebiyle Kerry'ye 5 öneri sundu. Bunlar, çatışmalara 5 gün ara verilmesi ve bu süreçte taraflar arasında ateşkes anlaşmasının imzalanması, Gazze'de ambargonun kaldırılması ve sınır kapılarının açılması, Gazze'deki balıkçıların avlanmasına izin verilmesi, ayrım duvarının kaldırılması, Gilat Şalit takası kapsamında  ve yeniden gözaltına alınan Filistinlilerin serbest bırakılmasından oluşuyor."

Abbas'ın yeni bir girişim sunmadığını, söz konusu önerileri, mevcut olana ek şeklinde sunduğunu dile getiren Ebu Yusuf, "Abbas bu fikirleri, Katar'daki temasları sırasında Mısırlı liderler ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile görüştü. Meşal, önerilere itiraz etmedi" diye konuştu.

Ebu Yusuf, Kerry'nin bu önerileri, İsrail tarafına nakledeceği ve Mısırlı liderlerle görüşeceğini dile getirdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır'daki temaslarının ardından İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında ateşkesin sağlanması çerçevesinde Tel Aviv'e gelmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.


Advertisement