İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Kırklareli Tabip Odası Şube Başkanı Pehlivan: "Filistin halkına yapılanlar savaş suçudur, insanlık suçudur.

25.07.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Taner Pehlivan, "Filistin halkına yapılanlar savaş suçudur, insanlık suçudur. Derhal durdurulmalıdır" dedi.

Pehlivan, düzenlediği basın toplantısında, günlerdir dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramının katliama dönüştüğünü söyledi.

Çocukların, kucaklarında bebek olan kadınların, sığınaktaki sivillerin, masum insanların sokakta, evde, okulda, camide, hastanelerde ambulanslarda öldürüldüğünü belirten Pehlivan, şöyle konuştu:

Bir halk evsiz, barksız, işsiz, aç açık bırakılıp açlığa, susuzluğa, yokluğa, yoksulluğa terk ediliyor. İnsanlar, yerlerinden, yurtlarından edilip göçe zorlanıyor, tepelerine atılan bombalarla ölüm saçan silahlarla evleri başlarına yıkılıyor, katlediliyor. İnsanlık suçu işleniyor. Egemenler bu durumu meşru müdafaa olarak açıklıyor. Filistin halkına yapılanlar savaş suçudur, insanlık suçudur. Derhal durdurulmalıdır."

Saldırıların başladığı 8 Temmuz'dan bu yana 11 sağlık merkezine saldırı düzenlendiğini vurgulayan Pehlivan, saldırılarda 5 hastanın öldüğünü, aralarında doktor ve sağlık çalışanlarının da olduğu 70'ten fazla insanın yaralandığını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement