İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Müslümanlarla Dayanışma Platformu tarafında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler ile Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybedenler için Hacı Bayram Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

25.07.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslümanlarla Dayanışma Platformu tarafında, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler ile Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hacı Bayram Camisinde kılınan Cuma namazının ardından platform üyeleri, ellerinde dövizlerle cami avlusunda toplanmaya başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler ile Suriye'deki iç savaşta hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra dua etti.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Ali Kaçar, "Siyonist İsrail, 1948'den beri katliamına, tecavüzüne ve işgaline emperyal güçler ve bölgedeki işbirlikçi güçlerin desteğiyle devam etmektedir" dedi.

"Filistin'de işlenen hiçbir katliamı" unutmadıklarını belirten Kaçar, Şucaiyye Mahallesi'nde 19 Temmuz gecesi yaşananların yeni bir katliam olduğunu söyledi.

Şucaiyye'de çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 100'den fazla sivilin öldürüldüğünü hatırlatan Kaçar, şunları kaydetti:

"Şucaiyye'de sakinlerinden bir kısmı kaçamadıkları için evlerinde bir kısmı da kaçmaya ya da saklanmaya çalışırken siyonist katillerin bombalarına hedef olmuştur. Masum insanlar vahşice katledilmiş, yüzlerce insan da yaralanmıştır. Ceset parçaları binaların altında ya da sokaklarda zar zor toplanabilmiştir. Siyonist İsrail, dünya kamuoyunun ve özellikle de Müslümanların vurdumduymazlığı nedeniyle her katliam sonrasında hem işgal alanını genişletmiş hem de yeni katliamlar için zemin hazırlamıştır. Ama bunca işgale ve katliama rağmen Filistin'de direnişe devam etmektedir."

İsrail halkının tedirgin ve korku içinde olduğunu ifade eden Kaçar, "Bebek ve sivil katliamlarını dans ederek kutluyorlar. İnsanlıkla ilgisi olmayan bir kadın milletvekili çocuklarla birlikte annelerini de öldürmekten bahsediyor, bazı akademisyenler de Gazzeliler'in annelerine kız kardeşlerine tecavüz etmeyi öneriyor" dedi.

İsrail yönetiminin yedek askerlere çağrı yapmasının ardından Türkiye'den de giden olduğunu ileri süren Kaçar, İsrail'e gidenlerin tespit edilerek gerekli yaptırımların yapılmasını talep etti.

Platform üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement