İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Siirt'te bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla iftarını çay ve simitle açtı.

26.07.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla iftarını çay ve simitle açtı.

Siirt'teki bir çay bahçesinde "Bir çay bir simit" sloganıyla düzenlenen programda konuşan Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, orada yaşanan insanlık dramı ve açlığa dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Mazlumların Gazze, Suriye ve Irak başta olmak üzere birçok bölgede zulüm altında olduğunu ifade eden Durak, "Biz evimizde 7 çeşit yemekle iftarımızı açarken bir lokma ekmeğe muhtaç Gazze, Suriye ve Irak'taki insanların durumu vicdan sahibi herkesi derinden yaralıyor. Aç insanları bir nebze de olsa anlamak için bugün iftarımızı zengin menülü yemeğin yerine bir çay ve bir simit ile açmayı uygun gördük" dedi.

Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Doğu Türkistan ve özellikle Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını ve yaşanan olaylardan dolayı ramazanı bir bayram gibi yaşamaktan yoksun kaldıklarını belirten Vali Mustafa Tutulmaz da düzenlenen etkinliğin çok anlamlı olduğunu kaydetti.

İftarın bir çay ve bir simitle açıldığı programa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, Siirt Belediye eski Başkanı Mervan Gül ve davetliler katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement