İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları

Osmaniye Valisi Oduncu: "İsrail’in, senelerdir bulunduğu topraklar üzerinde Filistinlilere hayat hakkı tanımamak için yaptığı zulüm gerçekten insanlığın sabır ve tahammül sınırlarını zorlayan bir noktadadır"

27.07.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, " İsrail'in, senelerdir bulunduğu topraklar üzerinde Filistinlilere hayat hakkı tanımamak için yaptığı zulüm gerçekten insanlığın sabır ve tahammül sınırlarını zorlayan bir noktadadır" dedi.

Vali Oduncu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Asri Mezarlık'taki şehitliği ziyaret etti. Oduncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram öncesinde şehit aileleri ile şehit mezarlarını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduğunu belirten Vali Oduncu, şunları söyledi:

"Bu memleket ve bu millet için canlarını feda eden şehitlerimizin sahipsiz olmadığını, şehit aileleri ve yakınlarının bizlere birer emanet olduğunu göstermek için şehitliklerimizi ziyarete geldik. Kent insanımız, ramazanı hayır yarışı içerisinde geçirmişlerdir. Her gün bir mahallemizde bir iftar sofrası kurulmuş, sivil toplum kuruluşlarımız bir yarış içerisinde ramazanı geçirmişlerdir. İlin bir valisi olarak bu güzellikleri görmekten mutluyum."

İsrail'e tepki

Oduncu, bayramların sevinç içerisinde geçmesini arzu ettiğini fakat Suriye, Filistin ve Irak'taki olaylardan üzüntü duyduğunu belirtti.

Müslüman ülkelerde yaşanan olayların "zulüm" olduğuna işaret eden Oduncu, şöyle devam etti:

"Bu ülkelerde yaşananlar hiçbir zaman tasvip etmediğimiz, düşmanlarımızın dahi başına gelmesini arzu etmediğimiz olaylardır. Özellikle de ramazanda bu tür olayların yaşanması üzücüdür. İsrail'in, senelerdir bulunduğu topraklar üzerinde Filistinlilere hayat hakkı tanımamak için yaptığı zulüm gerçekten insanlığın sabır ve tahammül sınırlarını zorlayan bir noktadadır. Bu saldırılardan bu zulümden fevkalade üzgünüz. Bunları televizyonlarda izledikçe, gönlümüz, kalbimiz kan ağlıyor. Fakat maalesef bu yaşanan zulmü engelleme noktasında da elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor." - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement