İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Kassam Tugayları, İsrail'in çeşitli kentlerine ve askeri üslerine saldırı düzenlediklerini açıkladı.

20.08.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in çeşitli kentlerine ve askeri üslerine saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in "Feca" ve "Raim" askeri üsleri ile Neyr İshak, Beiri ve Neyrim isimli Yahudi yerleşim birimlerine 120 milimetrelik 11 havan topu attıkları kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas'ın ateşkesi bitirme kararından bu yana Gazze'den İsrail'e yaklaşık 100 füze fırlatıldı" ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları, daha önce de İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamasından bu yana aralarında başkent Tel Aviv ile Kudüs'ün de olduğu İsrail'in çeşitli kentlerine 50 füze fırlattıklarını açıklamıştı.

Filistin'de İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık İsrail'in güneyindeki Aşdod ve Askalan kentlerinin "Grad tipi" 6 füzeyle vurulduğunu belirtmişti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler çerçevesinde son olarak varılan 5 günlük geçici ateşkes kararı, önceki gün 24 saat daha uzatılmış ancak İsrail'in Gazze'den roket atıldığını ileri sürerek yeniden saldırılara başlaması üzerine ateşkes bozulmuştu. Hamas ise İsrail'in roket iddialarını yalanlamıştı.

İsrail'in son ateşkesi bozmasından bu yana düzenlediği saldırılarda, 11 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 60'tan fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement