İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail Savunma Bakanı Yalom: "Güvenlik kabinesinde operasyondan önce görüşülen ihtimallerden biri, Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesi ve Hamas'ın bitirilmesiydi.

29.09.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalom, güvenlik kabinesinde Gazze Şeridi'nin tekrar işgal edilmesini ele aldıklarını ancak "işgalden kaçınılması" gerektiği sonucuna ulaştıklarını belirtti.

İsrail devlet radyosunda yayınlanan habere göre, Yalom, Bar-İlan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Güvenlik kabinesinde operasyondan önce görüşülen ihtimallerden biri, Gazze Şeridi'nin yeniden işgal edilmesi ve Hamas'ın bitirilmesiydi. Ancak bu aşamada işgalden kaçınılması gerektiği sonucuna ulaştık" dedi.

Hamas'ın elinde, "Koruyucu Hat" operasyonu düzenlenmeden önce sahip olduğu yaklaşık 10 bin füze ve roketin ancak yüzde 20'sinin kaldığını savunan Yalom, söz konusu operasyonda Hamas'tan 40, İslami Cihad hareketinden de 10 yöneticinin öldürüldüğünü ileri sürdü.

Savaşı İsrail'in kazandığını iddia eden Yalom, "Savaşı kazanmak, İsrail'in ateşkes şartlarını kabul etmek anlamına geliyor. Sonuçta da bu oldu" ifadesini kullandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

İsrail'in saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. - Tel Aviv

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement