İsrail'in Gazze'ye saldırıları - HATAY/ - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırıları - HATAY/

İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları - HATAY/

Adana ve Hatay'da cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

25.07.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Hatay'da cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Adana'da 5 Ocak Meydanı Kemeraltı Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, tekbirler eşliğinde İsrail aleyhine sloganlar attı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden ve aralarında kadın ve çocuklar bulunduğu grup, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak İnönü Parkı'na yürüdü. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından, Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Grup adına konuşan Akdeniz Kudüs Platformu sözcüsü İsa Emre, Dünya Kudüs Günü'nde İsrail'in Gazze'yi denizden, havadan ve karadan işgal ettiğini belirterek, Kudüs ve Filistin'in Müslümanların ortak derdi olduğunu söyledi.

İsrail'in bütün mallarının boykot edilmesi gerektiğini belirten Emre, "Hükümet ve Başbakan, kınamanın ötesinde İsrail ile bütün anlaşmaları iptal etmeli ve minimize edilen ikili ilişkiler derhal sona erdirilmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler tekbirler eşliğinde sloganlar atarak olaysız dağıldı.

- Hatay

Antakya ilçesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağı ve çeşitli dövizlerle Belediye Yeraltı Pasajı girişinde toplanan grup, İsrail aleyhinde bir süre slogan attı. Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, yapılan dualar sonrası, İsrail bayrağı yaktı.

Grup adına basın açıklaması yapan İsmail Yıldır, bir ateşkes anlaşmasından bahsedildiği sırada, İsrail'in havadan, karadan ve denizden hedef gözetmeksizin saldırılarını sürdürdüğünü belirtti.

İsrail'in yaptığı bu saldırıların zamanlamasına dikkati çeken Yıldır, "Siyonist rejim bu saldırıyı özellikle ramazan ayında yapmaktadır. Yine özellikle sabah namazı saatlerinde, ezan okunurken bu saldırılar yoğunlaşmaktadır. Bu saldırılar İslam'a yapılan saldırılardır" diye konuştu.

İskenderun ilçesinde de cuma namazının ardından İskenderun Kudüs Günü Platformu üyeleri, Boyacılar Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği temsilcisi Zahit Demir, yüzyıllar boyunca uğruna savaşların verildiği Kudüs'ün halen "katil siyonistlerin" işgali altında olduğunu kaydetti.

Basın açıklamasının ardından çocuklar, "Her Müslüman bir kova su dökse İsrail'i sel alır" yazılı pankart ile İsrail bayrağına su döktü.

Bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırıları - HATAY/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement