İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Suç duyurusu - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Suç duyurusu -

İnsan Hakları Savunucuları Derneği, Gazze'de savaş ve insanlık suçu işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

11.08.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Savunucuları Derneği, Gazze'de savaş ve insanlık suçu işlediği gerekçesiyle İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derneğin Genel Başkanı Ali Akbaş, Kocaeli Adliyesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın farklı noktalarında Müslümanların zulüm gördüğünü söyledi.

Gazze'de mazlum insanların katliama uğradığını ifade eden Akbaş, zulüm gören Filistinli ve diğer Müslümanların yanında olduklarını kaydetti.

Akbaş, İsrail'in son dönemde kadın, çocuk demeden Gazze'de soykırım yaptığını dile getirerek, "Bu nedenle Filistin'e saldırılarla ilgili şüpheliler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bakanlar kurulu üyeleri, İsrail Genelkurmay Başkanı Beni Gantz, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı ve her kademede görev almış, suça karıştığı ismen tespit edilen askeri personel, bunlara içeriden ve dışarıdan yardım edenler hakkında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Gazze'de gerçekleştirilen katliam ve soykırımlar, maalesef İslam ümmetinin tamamına yapılmış olan bir soykırımdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Akbaş ve beraberindeki dernek üyeleri, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları - Suç duyurusu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırıları - Suç duyurusu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement