İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Saldırılar, Antalya ve Isparta'da protesto edildi.

18.07.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Antalya ve Isparta'da protesto edildi.

Cuma namazının ardından Muratpaşa Camisi önünde toplanan Akdeniz Dayanışma Platformu öncülüğündeki grup, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Dua edilmesinin ardından Anadolu Gençlik Derneğinden bir gruba, Başbakan Erdoğan'ın saldırılara duyarsız kaldığı yönünde attıkları slogan nedeniyle tepki gösterildi. Gruplar arasında yaşanan gerginlik, polislerin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Daha sonra grup, tekbir ve ellerindeki "Kahrolsun İsrail", "Filistin halkı yalnız değildir", "Siyonist elçilik kapatılsın, İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Gazze'nin feryadına sessiz kalmayacağız" yazılı dövizlerle Kapalı Yol'a yürüdü.

Akdeniz Dayanışma Platformu adına Alparslan Arslan, yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanan insanlık suçuna dünyanın seyirci kaldığını ifade etti. Arslan, yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Filistin'deki saldırıların bir an önce durması gerektiğini belirtti.

Basın açıklamanın ardından dua edildi. Dua sırasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Isparta

Isparta'da Cuma namazının ardından Mimar Sinan Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile vatandaşlar, "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatih Yavuz, İsrail'in 8 bin kişilik ordu ile Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırarak yeni bir katliam sürecine girdiğini söyledi.

BM, ABD ve AB'nin adeta İsrail'in varlığını teminat altına almak için çalıştığını belirten Yavuz, Türk hükümetinden, TBMM ve milletvekillerinden İsrail'e karşı gerekli tepkiyi göstermelerini beklediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin İsrail ile yaptığı tüm ticari ve askeri anlaşmalara son vermesi gerektiğini ifade eden Yavuz, artık laf değil icraat beklediklerini vurguladı.

Saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistinlileri selamlayan Yavuz, İsrail'in bir gün işgal ettiği topraklardan çıkarılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Alanya

Alanya'da Cuma namazının ardından Emine Özmüftüoğlu Camisi bahçesinde toplanan vatandaşlar, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından dua etti.

Grup adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği Alanya temsilcisi Sıddık Uyar, İsrail'in gece yarısı karadan, denizden ve havadan Gazze'ye saldırarak vicdanları sızlattığını söyledi.

Saldırı haberinin ardından meclis çalışmalarına ara vererek Ankara'daki İsrail temsilciliği önüne giderek protesto gösterilerine katılan farklı siyasi partilere mensup 200 milletvekiline teşekkür eden Uyar, "Siyonist İsrail sivil yerleşim yerleşim bölgelerine saldırarak yüzlerce masum kardeşimizi katletti. Amerika, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve NATO ile emperyalist ülkelerin uşağı İslam ülkeleri liderlerinden Gazze'de yaşanan işgal harekatı için kınamanın ötesinde bir adım beklemiyoruz. Katliam karşısında sadece bir kınama yayınlayan ülke idarecilerini ve sessiz kalan Müslümanları Allah'a havale ediyoruz" diye konuştu.

İsrail'de veya dünyanın başka bir ülkesinde yaşayan Yahudi vatandaşların varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına karşı olmadıklarını vurgulayan Uyar, Gazze'de yaşanan son gelişmeler ve katliamlar sonrasında Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daha etkin tutum içerisine girmesini istediklerini kaydetti.

Uyar, "Terör devletiyle ilişkilerini sürdüren her ülke, katliamdan sorumludur. Ticari ilişkiler sonlandırılmalı, İsrail, Ankara ve İstanbul'dan kovulmalıdır" dedi.

Müslümanların gördüğü zulümden İslam Birliği'nin kurulmasıyla kurtulacağını savunan Uyar, İsrail'in hedeflerine ulaşamayacağını, zamanı geldiğinde bölgeyi terk edeceğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement